Žabljačke gimnazijalke čeka takmičenje "Crna Gora u ritmu Evrope"

"Sam koncept priprema za takmičenje se temeljio na šestomjesečnoj edukaciji, gdje mi je u vokalnom dijelu pomagala Renata Perazić, inzvarendna umjetnica i profesorica, tako da sam uspjela da savladam kako jezik, tako i pjesmu. Nadam se da ćemo pokazati odlične rezultate"
93 pregleda 0 komentar(a)
Crna Gora u ritmu Evrope, Foto: Obrad Pješivac
Crna Gora u ritmu Evrope, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 26.04.2017. 12:59h

Žabljačke gimnazijalke Anđela Stešević, Nataša Božović i Bojana Grbović pune samopuzdanja odbrojavaju poslednje dane pred nastup na takmičenju"Crna Gora u ritmu Evrope" koje će se održati u Podgorici a koje predstavlja najveću akciju diplomata Evropske unije u Crnoj Gori.

U konkurenciji vršnjaka ili osnovaca iz 21 crnogorske opštine ovaj muzičko-scenski događaj podržavaju ambasadori evropskih zemalja, a osmišljen je u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou i drugim evropskim dokumentima koji tretiraju problematiku mladih.

“Njihova” država ovom prilikom je Danska pa će Anđela na danskom jeziku izvesti pjesmu “Born af natten od Panamah”, dok je Nataši i Bojani pripao ritmički dio.

"Sam koncept priprema za takmičenje se temeljio na šestomjesečnoj edukaciji, gdje mi je u vokalnom dijelu pomagala Renata Perazić, inzvarendna umjetnica i profesorica, tako da sam uspjela da savladam kako jezik, tako i pjesmu. Nadam se da ćemo pokazati odlične rezultate, jer smo mi svi na neki način ostvarili kompletan uspjeh, jer radimo na aktivizmu mladih kako u svojim lokalnim zajednicama, tako i u cijeloj državi ucestvujuci u ovom projektu, koji svima donosi odgovarajuće benefite", kaže Anđela.

Nataša dodaje da ovo takmičenje za nju predstavlja ne samo izazov već i veliki korak u životu , što je izazivalo trud i napor, i probudilo želju za ljepšim stvarima i nečim što je stvarno vrijedno. Bojana kaže da na takmičenje idu sa istinskom željom za pobjedom i velikim samopouzdanjem, što je od presudnog značaja u ovom i bilo kojem takmičenju.

Lokalna koordinatorka Slađana Knežević kaže da je i lokalna samouprava dala svoj doprinos, ništa manji od drugih sa višestruko većim budžetima, i očekuje uspješan nastup tri Žabljačanke.

"One su jesenas na audiciji odabrane, pola godine su marljivo radile. Sigurna sam da će uspješno preddstviti svoj grad. Pozivamo sugrađane da SMS porukama doprinesu što boljem uspjehu", kaže Knežević.

Da je ova manifestacija zaokupila pažnju vidi se i na bilbordu u centru grada. Uz fotografiju gimnazijalki su i podaci na koje treba slati SMS poruke.

Bonus video: