Bar: Dan otvorenih vrata u srednjoj ekonomskoj školi

Posjetioci su infomisani i o obrazovnom programu turističkih tehničara,čiji su učenici sa svojim profesoricama Vlahović i Snežanom Petrušević pokazali gdje sve putuju i koje destinacije posjećuju u okviru redovnih vannastavnih aktivnosti, a o programu ekonomskih tehničara govorili su đaci tog obrazovnog profila i profesorica Jovana Marđokić
550 pregleda 0 komentar(a)
Dan otvorenih vrata, Foto: Radomir Petrić
Dan otvorenih vrata, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 26.04.2017. 07:49h

Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola (EUŠ) priredila je drugi put Dan otvorenih vrata i Veče gastronomije za učenike IX razreda barskih osnovnih škola i njihove roditelje, kako bi ih upoznala sa mogućnostima koje pruža svojim đacima. U holu škole mogli su se vidjeti praktična primjena kulinarsko-ugostiteljskih vještina, probati gastronomski specijaliteti kuvara i tehničara kulinarstva predvođenih profesorom Dejanom Aleksićem, te piti kokteli i ostali napici koje su pripremili konobari uz pomoć profesora Marka Spičanovića.

"Kako smo u lokalnoj zajednici poznati po brojnim vannastavnim aktivnostima, predstavili smo i Klub kreativnih koje vode profesorice Slađana Božović i Vesna Vulić, Volonterski klub profesorice Jelene Vlahović, Dramsku sekciju sa profesoricama Mirjanom Savićević i Ivanom Kecojević, Ekološku sekciju i profesorice Dragicu Radović i Danijelu Đoković, te Učenički Parlament. Oni su na neformalan, zabavan i doista raznolik način predstavili svoje aktivnosti i život škole, i potvrdili otvorenost naših učenika i profesora",rekla je “Vijestima” direktorica Tanja Spičanović.

Posjetioci su infomisani i o obrazovnom programu turističkih tehničara,čiji su učenici sa svojim profesoricama Vlahović i Snežanom Petrušević pokazali gdje sve putuju i koje destinacije posjećuju u okviru redovnih vannastavnih aktivnosti, a o programu ekonomskih tehničara govorili su đaci tog obrazovnog profila i profesorica Jovana Marđokić. Učenici tog smjera i profesor Marko Pejović govorili su kakva teorijska i praktična znanja stiču tehničari prodaje.

"Iako je naš tim profesora, učenika i poslodavaca obišao sve barske osnovne škole i podijelio oko 500 pozivnica, odziv roditelja i učenika IX razreda nije bio na očekivanom nivou, čini se daroditelji ne prepoznaju da na ovakvom mjestu mogu dobiti sve potrebne informacije nastavnika i uprave škole", rekla školska koordinatorka mr Jelena Rovčanin.

Bonus video: