MUP i Pravni fakultet potpisali Sporazum: Službenici MUP mogu biti mentori i nosioci praktične nastave

Nuhodžić i Rakočević su, kako se navodi, konstatovali da će studenti, nakon obavljanja stručne prakse u MUP-u i Upravi policije, biti spremniji da odgovore na sve složenije bezbjednosne izazove
192 pregleda 5 komentar(a)
Velimir Rakočević, Mevludin Nuhodžić, Foto: Vlada Crne Gore
Velimir Rakočević, Mevludin Nuhodžić, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 25.04.2017. 16:27h

Sporazum o saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG), koji je danas potpisan, omogućiće studentima sticanje specijalističkih znanja i vještina.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i dekan Pravnog fakulteta UCG-a Velimir Rakočević potpisali su danas Sporazum o saradnji.

Kako je saopšteno iz MUP-a, Rakočević je saopštio da se, po prvi put u prostoru evropskog obrazovanja, potpisivanjem Sporazuma konkretizuje saradnja sa MUP, čiji službenici mogu biti mentori i nosioci praktične nastave, akcentujući Forenzički centar kao jednu od najreferentnijih ustanova u Evropi.

Nuhodžić je naveo da je učešće profesora Pravnog fakulteta od izuzetne važnosti u koncipiranju zakona i podzakonskih akata iz nadležnosti MUP-a, u pravcu daljeg razvoja i reforme policijske organizacije.

"S druge strane, MUP i policija imaju veliko područje djelovanja u kojem se primjenjuju propisi krivičnog, upravnog i drugih grana prava, i kroz praktična znanja i iskustva svojih službenika mogu doprinijeti u edukaciji studenata", kaže se u saopštenju.

Nuhodžić i Rakočević su, kako se navodi, konstatovali da će studenti, nakon obavljanja stručne prakse u MUP-u i Upravi policije, biti spremniji da odgovore na sve složenije bezbjednosne izazove.

"Upravo u tome i jeste značaj potpisanog Sporazuma, jer će budućim akademcima omogućiti sticanje specijalističkih znanja i vještina", оcijenili su Nuhodžić i Rakočević.

Nuhodžić i Rakočević su, kako je saopšteno, izrazili uvjerenje da će saradnja dvije institucije, kroz povezivanje teorije i prakse, u narednom periodu dati rezultate i biti od izuzetne važnosti za službenike MUP-a i Uprave policije i za studente.

Bonus video: