Hercegnovskoj rivijeri i ovog ljeta 50 litara vode u sekundi iz Regionalnog vodovoda

„Prošle godine smo pokazali da se može obezbijediti uredno vodosnabdijevanje opštine Herceg Novi tokom čitave godine. Lani smo imali jednu od najuspješnijih godina u proslednje tri decenije kada je riječ o snabdijevanju vodom. Skinuli smo na neki način tu hipoteku da je grad koji nema vodu sa Herceg Novog“,kazao je Janković
1 komentar(a)
potpisivanje ugovor Herceg novi Vodovod, Foto: Slavica Kosić
potpisivanje ugovor Herceg novi Vodovod, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 25.04.2017. 14:53h

Regionalni vodovod za Crnogorsko primorje isporučivaće od maja oko 50 sekundnih litara vode hercegnovskoj rivijeri , što će omogućiti da taj dio opštine ima uredno vodosnabdijevanje tokom sezone.

Direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić potpisao je danas ugovor sa potpredsjednikom opštine Draganom Jankovićem i direktoricom hercegnovskog Vodovoda Jelenom Đaković o isporuci vode.

Nakon potpisivanja ugovora o isporuci, Jevrić je istakao da su današnjim potpisivanjem ugovora eliminisani svi razlozi da hercegnovska rivijera od Kamenara do Zelenike ima problema sa nedostatkom kvalitetne vode za piće. On je najavio konačno priključenje hercegnovske opštine na regionalni vodovodni sistem početkom 2018 godine.

“Nakon potpisivnja ugovora dva mjeseca će trajati nabavka opreme I cijevi , a od oktobra počinju gradjevinski radovi na 3, 2 km cjevovoda od Tivta do Opatova. Početkom 2018 trebalo bi da Herceg Novi bude prikljucen na regionalni vodovod , u šta će ukupno biti investirano 2, 2 miliona eura”, kazao je Jevrić.

„Prošle godine smo pokazali da se može obezbijediti uredno vodosnabdijevanje opštine Herceg Novi tokom čitave godine. Lani smo imali jednu od najuspješnijih godina u proslednje tri decenije kada je riječ o snabdijevanju vodom. Skinuli smo na neki način tu hipoteku da je grad koji nema vodu sa Herceg Novog“,kazao je Janković.

Zahvaljujući količini vode koju je regionalni vodovod preko tivatskog cjevovoda prošlog ljeta isporučivao Herceg Novom , nije bilo restrikcija , a slično će biti I ovog ljeta.

Direktorica hercegnovskog vodovoda Jelena Đaković najavla je blaže restrikcije vode nego prošle godine tokom čišćenja tunela Plat , koje je najavljeno od 15 maja do 5. juna, upravo zahvaljujuci dodatnoj količini vode iz Regionalnog vodovoda.

Bonus video: