Gradonačelniku Danilovgrada magarci nisu interesantni

Saveljić: Nakon skoro dvije godine, farma je doživjela planetarnu slavu
134 pregleda 57 komentar(a)
farma magaraca Martinići, magarac, Foto: Filip Roganović
farma magaraca Martinići, magarac, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 25.04.2017. 05:56h

Farmu magaraca u Martinićima za manje od dvije godine posjetilo je oko 26.000 ljudi, ali ne i Branislav Đuranović, prvi čovjek Opštine Danilovgrad na čijoj je teritoriji to gazdinstvo.

Farmu su posjetili predstavnici diplomatskog kora u Crnoj Gori, mnogi i više puta, ali i mnoge ugledne ličnosti iz svijeta nauke iz države i svijeta.

Podaci o Farmi ne mogu se naći na sajtu Turističke organizacije, o njima drugu godinu zaredom nema ni slova u Danilovgradskim novinama koje se štampaju povodom Dana Opštine.

To piše u otvorenom pismu osnivača Farme Darka Saveljića, poslatom Đuranoviću.

"Pišem Vam sa Farme magaraca Martinići koja će 26. aprila obilježiti dvije godine postojanja. Za manje od dvije godine posjetilo nas je više od 26 hiljada ljudi, pomogli smo i pomažemo više porodica koje imaju djecu sa problemom autizma. Donirali smo na desetine litara mlijeka i nekima vratili nadu u život. Na Farmi je tridesetak od ukupno oko 150 magaraca koliko procjenjujemo da ih ima u cijeloj državi, zaštitili smo jednu od najugroženijih životinjskih vrsta”, napisao je Saveljić.

Saveljić je podsjetio da je Farma u novembru 2016. doživjela planetarnu slavu, da su svi najpoznatiji svjetski mediji pisali o njima i da je priča bila planetarno najraširenija vijest iz Crne Gore.

"Uspjeli smo bez ičije podrške, Farma je postala popularna, nedjeljom je obiđe oko 200 posjetilaca, a radnim danima vrtići i škole, do 300 djece dnevno. Farma je postala kroz prodaju mlijeka samoodrživa. Za Danilovgrad i našu Farmu je čuo svijet, imamo brojne najave stranih turista. Našu priču su čuli profesori i studeniti Ekonomskog fakulteta na Danima ekonomije. Istina je da nas ima u Biznis planu Danilovgrada na isti način kako nas nema na zvaničnom sajtu Turističke organizacije Danilovgrada. Nema nas već dvije godine ni u biltenu koji izlazi povodom Dana Opštine Danilovgrad", piše u Saveljićevom pismu.

Đuranović juče nije dogovarao na telefonske pozive "Vijesti", koje su htjele da ga pitaju zašto ignoriše uspješan privatni biznis.

Bonus video: