U subotu u Boki jedriličarsko nadmetanje

Regata je otvorena za sve jedriličare i klubove, a očekuje se da će u takmičenju učestvovati oko 25 krstaša dužine između 8 i 16 metara i više mikrotonera
63 pregleda 0 komentar(a)
Regata, Foto: Siniša Luković
Regata, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 21.04.2017. 13:24h

Trinaesta po redu “Tivatska regata krstaša i 3. Otvoreno prvenstvo Crne Gore za mikrotonere (brodove dužine do 5,5 metara), jedriće se sjutra u akvatorijumu Tivatskog i Kotorskog zaliva, u organizaciji Jedriličarskog kluba “Delfin” iz Tivta.

Ova navigacijska regata vozi se na ruti od Ponte Seljanova gdje je start - svjetionik Tunja- ostrvo Gospe od Milosti - ostrvo Sveti Marko - tjesnac Ralo - tjesnac Verige - peraški otoci i povratak – cilj na Ponti Seljanova.

Regata je otvorena za sve jedriličare i klubove, a očekuje se da će u takmičenju učestvovati oko 25 krstaša dužine između 8 i 16 metara i više mikrotonera.

Ove godine će prvoplasiranim jedrilicama biće dodijeljen pehar, za drugo i treće mjesto medalje, a najbrži brod koji u realnom vremenu pređe liniju cilja, dobija posebni peharkao nagradu. Start regate je u 10 časova, a očekuje se da će nadmetanje jedriličara potrajati do 16 sati.

Bonus video: