Udružile se i napravile prvi ženski klaster domaće radinosti

Klaster će im pomoći i da lakše dođu do repromaterijala. U klasteru su dame čija interesovanja su različita pa će Nikšćani imati priliku da na jednom mjestu nađu autentične rukotvorine počev od ukrasa, ljekovitog bilja, prirodne kozmetike, nakita, pletenih stvari, do suvenira i namještaja
179 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.04.2017. 18:29h

Ne želeći, kako rekoše, da kući sjede i čekaju posao, ali i svjesne činjenice da će teško uspjeti same, deset kreativnih Nikšićanki odlučilo je da udruži „svoje vrijedne ruke“ i osnuje prvi ženski klaster domaće radinosti pod nazivom „Riznica“ koji je promovisan u Inovativno preduzetničkom centru Tehnopolis, koji im je pružio logističku i marketinšku podršku.

Nikšićke “rizničarke”, Slavica Petković, Vanja Tomović, Jelena Glušica Nikolić, Tamara Butorović, Rada Popović, Ana Malović Peković, Marija Popović, Vera Vujović, Ljilja Živković i Katarina Bakoč, prezentovale su samo dio onoga čime se one bave, a do kraja godine biće otvorena i suvenirnica gdje će Nikšićani, ali i svi koji dođu u grad pod Ttebjesom moći da kupe jedinstvene suvenire.

“Tehnopolis nam je dao krila i odlučile smo da formiramo klaster, a uskoro ćemo otvoriti i suvenirnicu kojaje našem gradu potrebna. Radićemo na autohtonim suvenirima za naš grad i za našu državu.“, kazala je Petković, dama koja je glavni “krivac” što će Nikšićani dobiti svoju “Riznicu”.

Klaster će im pomoći i da lakše dođu do repromaterijala. U klasteru su dame čija interesovanja su različita pa će Nikšćani imati priliku da na jednom mjestu nađu autentične rukotvorine počev od ukrasa, ljekovitog bilja, prirodne kozmetike, nakita, pletenih stvari, do suvenira i namještaja.

“Svaka od nas je pokušavala da se probije na tržište, da pokaže svoju zaljubljenost ka hobiju, da taj hobi pretvori u održivi posao. Ali, sam čovjek ne može ništa. Zato smo se i udružile“, kazala je Petković i dodala da će u klasteru biti mjesta i za ostale kreativne dame iz grada pod Trebjesom.

“Nama je Tehnopolis dao vjetar u leđa, a nadamo se da ćemo i mi drugima biti taj vjetar koji će im omogućiti da samostalno krenu sa zanatstvom i proizvodnjom. Naš klaster bi bio ‘laboratorija’ za kreativne ljude”, poručila je Petković.

Galerija

Bonus video: