Budvanski parking servis platio četvrt miliona zakup za dva parkinga

Ostaje da se vidi da li će Opština stati iza “Parking servisa” i pomoći mu da plati zakup, s obzirom da je to preduzeće lani poslovalo sa gubitkom od 650.000 eura
291 pregleda 14 komentar(a)
parking Budva, Foto: Vuk Lajović
parking Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 20.04.2017. 06:52h

Preduzeće Opštine Budva “Parking servis“ platiće ove godine četvrt miliona eura za zakup dva parkirališta Hotelske grupe “Budvanska rivijera“, što je tri puta više od početne cijene.

To je ishod gotovo filmske jučerašnje javne licitacije na kojoj je “Budvanska rivijera” ponudila parkirališta ispred naselja Slovenska plaža i u centru grada, uz šetalište, nedaleko od Pošte.

Predstavnici “Parking servisa“, tvrdili su da imaju zeleno svjetlo Upravnog odbora i opštinskog rukovodstva da licitiraju.

Parking ispred Slovenske plaže bio je ponuđen po početnoj cijeni od 80.000 eura, ali je nakon gotovo 70 licitacionih krugova dostigao vrijednost od 147.000, na koliko je odustala staromještanska porodica Ivanović.

Borba za zakup bila je još žešća kada su članovi tenderske komisije “Budvanske rivijere” oglasili parking kod Pošte, čija je početna cijena bila 15.000 eura.

Punih 20 minuta trajalo je nadmetanje, da bi predstavnici “Parking servisa” na koncu ponudili 100.500 eura.

Riječ je o najvećoj postignutoj cijeni bilo kog poslovnog prostora ili zemljišta koje je oglasila “Budvanska rivijera“ u posljednjih nekoliko godina.

U nastavku licitacije, na kojoj su se našli poslovni prostori i djelovi parcela uz gradsko šetalište za postavljanje privremenih objekata, gotovo da nije bilo zainteresovanih, ili su zakupljivane po početnoj cijeni.

Kako se navodi u tenderu, svaki zakupac je dužan da odmah na račun “Budvanske rivijere” uplati polovinu zakupnine, a do 1. jula ostatak.

Ostaje da se vidi da li će Opština stati iza “Parking servisa” i pomoći mu da plati zakup, s obzirom da je to preduzeće lani poslovalo sa gubitkom od 650.000 eura.

Sumnja se da je gubitak i veći, pa je nova uprava preduzeća angažovala i revizora kako bi utvrdila minus naslijeđen od prethodne DPS garniture.

“Parking servis“ je nedavno bio primoran da uzme pozajmicu od 100.000 od drugog opštinskog preduzeća „Mediteran reklame“, kako bi premostio tešku finansijsku situaciju.

“Praking servis“ je lani ostao dužan “Budvanskoj rivijeri“ za zakup parkirališta, zbog čega je prethodna vlast dala garancije da preuzima na sebe dug koji navodno još nije izmiren.

Bonus video: