Građane interesuje zašto su sjekli drveće

Pavlićević je dodao da se počelo sa popločavanjem trga. Radovi na instalacijama za novu fontanu su okončani, ugrađeni su filteri i motori, dok sada slijedi oblaganje dna fontane mozaikom, a zidova kamenom
0 komentar(a)
Novi trg, Foto: Luka Zeković
Novi trg, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.04.2017. 17:05h

Grubi radovi na izgradnji budućeg Trga Argentina, kod gradskog stadiona, su skoro završteni, a zaposleni kompanije „Erlang“ počeli su sa finim radovima.

„Mogu da kažem da je skoro 90 odsto grubih radova okončano. Svi podzemni radovi su završeni, te ćemo se uskoro baviti samo finijim radovima“, rekao je Radoman Pavlićević izvršni direktor kompanije „Erlang“ koja je izvođač radova na ovoj lokaciji.

Pavlićević je dodao da se počelo sa popločavanjem trga. Radovi na instalacijama za novu fontanu su okončani, ugrađeni su filteri i motori, dok sada slijedi oblaganje dna fontane mozaikom, a zidova kamenom.

Pored popločavanja, radi se i na postavljanju betosnkih klupa, ali i hortikulturnom uređivanju.

Iako su pojedini građani iznosili primjedbe zbog posječenog drveća, Pavlićević je istakao da „Erlang“ sve radi u skladu sa projektom.

„Kao izvođači radova poštujemo projekat, a njime je predviđeno da se zasade borovi“, rekao je Pavlićević.

Pavlićević je ocijenio da će, ukoliko sve bude kao što je planirano, svi radovi biti okončani do kraja maja. Sa uređenjem ove lokacije u centru grada se, nakon tendera vođenog po hitnom postupku, krenulo u novembru prošle godine, a planirano je da sve bude gotovo u roku od 70 dana.

„Do zastoja u uređenju trga došlo je nakon otkrivanja arheološkog nalazišta“, podsjetio je Pavlićević. Arheolozi su na ovoj lokaciji iskopali dio kaldrme rađene početkom 20. vijeka. Nakon otkrića su, iz Uprave za zaštitu kulturnih dobara, Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice preporučili da dio staze postane sastavni dio trga što bi uskoro trebalo biti realizovano.

Bonus video: