Most zakrpljen: Put Podgorica - Kolašin otvoren za putnička vozila

Saobraćaj na toj dionici bio je obustavljen za sve kategorije vozila zbog oštećenja mosta Pjenavac, a putnička vozila saobraćala su preko Mateševa
501 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.04.2017. 11:59h

Put Podgorica - Kolašin otvoren je za putnička vozila, a oštećenje na mostu Pjenavac zakrpljeno je čeličnim pločama.

Direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača ranije je kazao "Vijesitma" da je put pušten oko 12.45 časova.

Saobraćaj na toj dionici bio je obustavljen za sve kategorije vozila zbog oštećenja mosta Pjenavac, a putnička vozila saobraćala su preko Mateševa.

Iz kolašinske policije "Vijestima" je ranije saopšteno da je na mostu Pjenavac došlo je do popuštanja ploče.

"Popustila je ploča na površini od dva do tri metra kvadratna. To se dogodilo oko četiri sata jutros", rečeno je "Vijestima" u kolašinskoj policiji.

Na internetu se pojavila fotografija oštećenog mosta, a tvrdi se da se radi o oštećenju na mostu Pjenavac.

Kako je portalu "Vijesti" rekao čitalac, koji je jutros u 7 časova krenuo u "avanturu" zvanu dolazak u Podgoricu tek oko 10.50 časova je primijetio neku mašinu koja bi mogla da očisti put.

"To nije ni čistač Crnagoraputa već neki mali buldožer koji je krenuo da čisti put od Mateševa prema Kolašinu. Put je bio otvoren za mala auta ali su problem napravili kamioni koji su išli i zaglavljivali se. Zbog čega sz pravljene duge kolone. Ovo je katastrofa da za četiri sata nema niše putača, čistača, policije koja bi spriječila da kamioni saobraćaju ovim putem i prave dodatni problem", rekao je čitalac "Vijesti".

Ranije je kazao da kada je jutros krenuo iz Bijelog Polja za Podgoricu da nigdje nije bilo informacije da je put zatvoren.

"Autobuski prevoznici su otkazali polaske. Kod Mojkovca policija vas obavijesti da morate ići preko Mateševa, a kod Kolašina isto upućuju na alternativni put. Dosta vozila dođe do Veruše i ne može dalje zbog snijega koji nije očišćen. Kod mosta na Maloj rijeci zaglavili su se autobus i kamion i napravili velike kolone. Pada snijeg, a putara nema nigdje", rekao je "Vijestima" čitalac.

Iz AMSCG je saopšteno da kiša koja pada je uslovila da se saobraćaj odvija po mokrim i klizavim kolovozima dok se na sjeveru bilježe sniježne padavine.

Apeluju na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i da obavezno poštuju pravila saobraćaja. Na brojnim dionicama na kojima su radovi u toku neophodna je dodatna pažnja i strpljenje kao i poštovanje postavljene signalizacije.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M 2-3 na dionici Podgorica - Cetinje, lokalitet tunel Mekavac, saobraća se jednosmjerno za sve vrste vozila, osim za teška teretna vozila, kamione sa prikolicom i vozila čija visina prelazi 3,5 metara, koji mogu koristiti alternativne puteve.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta na dionici Podgorica - Cetinje, lokalitet Kruševo Ždrijelo - kružni tok Cetinje, saobraćaj je potpuno obustavljen od osam sati i 50 minuta do deset sati i 50 minuta i od 13 sati i 50 minuta do 15 sati i 20 minuta.

Na magistralnom putu Cetinje - Budva, lokalitet kružni tok Cetinje - treća traka Obzovica, biće obustavljen saobraćaj od osam sati i 50 minuta do deset sati i 50 minuta i od 13 sati i 50 minuta do 15 sati i 20 minuta.

Na dionici Brajići - Lapčići na magistralnom putu Cetinje - Budva obustavlja se saobraćaj od devet sati i deset minuta do 11 sati i deset minuta i od 14 sati i deset minuta do 15 sati i 40 minuta.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M 2-3 Cetinje - Budva, dionica Košljun - Zavala, obustavlja se saobraćaj od devet sati i 30 minuta do 11 sati i deset minuta i od 14 sati i 30 minuta do 15 sati i 40 minuta.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-6, dionica Ilino brdo - Vilusi, saobraćaj će biti obustavljen od devet do 11 i od 13 do 15 sati. Mimo tih termina, saobraćaće se jednom trakom naizmjenično.

Zbog miniranja na stopi mosta Moračica auto puta Bar - Boljare, na prvoj sekciji Smokovac - Uvač - Mateševo, obustavlja se saobraćaj za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od 30 minuta u terminu od deset do 12 i od 14 do 16 sati.

Privremeno je zbog minerskih radova na južnom portalu tunela Vežešnik auto puta Bar-Boljare na prvoj sekciji Smokovac - Uvač - Mateševo obustavljen saobraćaj za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od 30 minuta od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog radova na sanaciji klizšta Besnik i sanciji zida i kosine na lokalitetu Zeleni, na magistralnom putu M-2, dionica Rožaje -Špiljani, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu M-18 Šćepan Polje - Plužine, zbog geotehničkih radova, režim saobraćaja biće promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Do 31. maja je promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu gdje se radi na dionicama Risan - Perast, Herceg Novi - Kamenari u Bijeloj i Tivat - Budva.

Zbog radova u tunelu Vrmac, na dionici Kotor - krtolska raskrsnica, režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni od osam do 18 i od 22 do šest sati.

Na raskrsnici ulice Nikšićke i Cetinjskog puta u Podgorici saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 dionica Ribarevina – Mojkovac lokalitet Lepenac i Stevanovac promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Galerija

Bonus video: