Olupine i smeće ruše imidž grada

"Komunalno ima kamione i radnike, daću pare za naftu da se očisti bruka", kaže Pavićević
257 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 18.04.2017. 14:19h

Olupina automobila, mini-deponija, putokaz za apartmane zatrpan smećem, uništena i išarana tabla tabla “Dobro došli u Kolašin”, runirana zgrada kraj puta - prve su slike turističkog mjesta.

Sve to se vidi na fotografijama čitaoca Miška Pavićevića, snimljenim, kako tvrdi, na svega 200 metara od mosta, preko kojeg se, ispod Bablje grede, ulazi u grad.

“Kolašinsko Komunalno preduzeće ima kamione, radnike, lopate, ukoliko nema novca za naftu, ja ću dati i za pola dana može biti očišćena ova bruka na ulazu u grad. Sve fotografije su snimljene u krugu od 200 metara oko mosta na Tari. Kolašinu je posljednja nada za opstanak turizam, ali, ukoliko se ovakvim prizorima dočekuju turisti, i ta nada umire“, napisao je Pavićević.

Direktor Komunalnog Dragan Šekularac kazao je da samo zlonamjerni mogu reći da Kolašin nije uredno čišćen grad.

Preduzeće na čijem je čelu, kaže on, "ažurno i kvalitetno obavlja svoj posao".

Šekularac je ocijenio da su table, ruinirani objekti i olupine automobila više problem Komunalne policije i Sekretarijata za urbanizam.

"Smeće pored kontejnera je, kao što se vidi, od potkresivanja voćnjaka. Domaćinstva u tom dijelu grada imaju voćnjake i otpad od održavanja sa te lokacija nekada kamionom odvozimo. U svakom slučaju, vrlo uspješno, i pored nesavjesnog odnosa sugrađana, redovno čistimo divlje deponije i njih gotovo više nema. Na više mjesta su postavljene i table sa upozorenjima da se smeće odlaže u kontejnere. Svi koji dođu u Kolašin vidjeće rezultate našeg kvalitetnog rada“.

U Komunalnoj policiji kažu da povodom praznog i dotrajalog objekta kod mosta ispod Bablje grede ne mogu ništa učiniti, jer nije u njihovoj nadležnosti.

Načelnik te službe Zoran Kujović obećao je da će, kada je riječ o tabli na ulazu u Kolašin i olupini automobila, „Komunalna policija u najkraćem roku preduzeti mjere iz svoje nadležnosti“.

Čiji je ruinirani objakat na ulazu u Kolašin i kakvi su planovi nadležnih, s obzirom da je godinama prazan i nema namjenu, “Vijesti” juče nijesu uspjele da saznaju u Sekretarijatu za urbanizam zbog neradnog dana.

Galerija

Bonus video: