Šehović najavio novu školu u Igalu i vrtić na Savini

U Herceg Novom prioritetni projekti su izgradnja škole u Igalu, rekonstrukcija zadužbine Bošković-Đurović-Laketić u Srbini, izgradnja novog vrtića na Savini, kao i sanacija terena na kojem se nalazi vrtić i Osnovna škola "Milan Vuković"
88 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 18.04.2017. 14:04h

Ministar prosvjete Damir Šehović najavio je da će školska infrastruktura u Herceg Novom biti unaprijeđena gradnjom nove škole u Igalu, vrtića na Savini, rekonstrukcijom stare škole na Srbini i da će sve to pratiti reforme na svim nivoima obrazovanja.

"Ministarstvo prosvjete je u prethodnom periodu započelo u Herceg Novom čitav niz projekata koji se sada realizuju i koji će doprinijeti boljoj infrastrukturi, a najveći dio biće priveden kraju još ove godine", kazao je Šehović nakon što je obišao osnovne škole, Srednju mješovitu školu Ivan Goran Kovačić i vrtić Naša radost.

U Herceg Novom prioritetni projekti su izgradnja škole u Igalu, rekonstrukcija zadužbine Bošković-Đurović-Laketić u Srbini, izgradnja novog vrtića na Savini, kao i sanacija terena na kojem se nalazi vrtić i Osnovna škola "Milan Vuković".

Šehović ja kazao da su u budžetu za 2017. godinu obezbjeđena sredstava za pripremu projektne dokumentacije za početak radova na novom školskom objektu u Igalu.

Kako je istakao, stvoriće finansijske pretpostavke za rekonstrukciju četvorogodišnje škole u Srbini, a izgradnju vrtića na Savini omogućiće preko sredstava KfW banke. Takođe, raspisan je tender i u narednim mjesecima očekuju radove na uređenju i modernizaciji škole "Orjenski bataljon" u Bijeloj.

Šehović je posjetio da je unapređivanje kvaliteta obrazovanja na svim nivoima jedan od prioriteta Vlade što podrazumijeva reforme u predškolskom, osnovnom, srednjem i visokom obrazovanju.

Galerija

Bonus video: