Žabljak: Čistili smeće sa ulica i trotara

Kao što je bivalo i po završetku čišćenja drugih ulica iza njih će krenuti cistijerna sa vodom i oprati i ovaj dio šetališta koji je ostao poslednji za čišćenje jer snijeg nije dozvoljavao da se posao obavi ranije
57 pregleda 2 komentar(a)
Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 18.04.2017. 11:17h

Dolazak proljeća i kopnjenje snijega ostavljaju za sobom obilje raznog otpada, djelo ljudske neodgovornosti. Da takvih prizora, nedostojnih civilizovanoj sredini uz to i turističkoj ne bude trude se petorica zaposlenih u gradskoj čistoći Komunalnog preduzeća.

Juče su na šetalištu prema Crnom jezeru Neđeljko Šamšal, Vladimir Dakić, Zoran Bojović, Rajo Tomčić i Rajo Žugić privodili kraju posao čišćenja smeća i kamenog agregata sa trotoara i ulica koji se pomiješan sa solju posipao tokom zime. Savremenih mašina za ovu svrhu preduzeće nema pa su sve ulice očišćenje korišćenjem lopata, metli i kolica u koja je otpad tovaren i odvožen na deponiju.

Brižljivo su njih petorica svakodnevno radili taj posao vodeći računa da ne dozvole da otpad završava u hidrantima atmosferske kanalizacije.

Kao što je bivalo i po završetku čišćenja drugih ulica iza njih će krenuti cistijerna sa vodom i oprati i ovaj dio šetališta koji je ostao poslednji za čišćenje jer snijeg nije dozvoljavao da se posao obavi ranije.

Oni su reporteru „Vijesti“ kazali da sa zadovoljstvom rade svoj posao. Plata im je fiksna a kolika je i koliko redovna nijesu htjeli reću jer „svoju kuću ne treba kuditi“.

Direktor preduzeća Radenko Radulović zadovoljan je njihovim radom a od građana, ne samo za ovaj posao, njima se upućuju isključivo pohvale. Uopštena ocjena koja se sa druge strane izražava bacanjem smeća svugdje umjesto u kontejnere i formiranjem većih ili manjih deponija koje će narednih dana njih petorica čistiti.

Bonus video: