Župa nikšićka: Zahvaljujući mjesnoj zajednici, polumaturanti otišli na ekskurziju

Prošle sedmice su u saradnji sa nastavnim kadrom vrtića "Mačak" organizovali izlet za četrdesetak mališana i djeca su tom prilikom posjetila farmu koka nosilja u Martinićima
174 pregleda 2 komentar(a)
Župa polumaturanti, Foto: MZ Župa
Župa polumaturanti, Foto: MZ Župa
Ažurirano: 18.04.2017. 09:42h

Polumaturanti škole “Dušan Bojović” iz Župe nikšićke, njih 37, jutros su otišli na četvorodnevnu ekskurziju zahvaljujući angažovanju njihove Mjesne zajednice. Prošle godine MZ Župa pokrenula je akciju prikupljanja novčanih sredstava kako bi obezbijedili besplatnu ekskurziju za sve polumaturante iz pomenute škole.

“Akcija je uspjela i zbog toga smo veoma zadovoljni. Učenici i njihovi roditelji su izabrali ekskurziju po Srbiji i Bosni koja košta 175 eura po đaku, a mi smo, iako to nije praksa, obezbijedili da sa njima ide i ljekar jer nekoliko učenika je sa manjim zdravstvenim problemima”, kazao je Dragoljub Radulović, predsjednik MZ Župa.

U akciju se uključio veći broj privatnih preduzeća, pojedinaca, kao i roditelji i nastavničko vijeće.

“Najveći donatori su firme ‘Veletex’, ‘Uniprom’ i ‘Rapax’. Zahvalni smo svima koji su akciju novčano pomogli, kao i onima koji to nijesu uradili jer se nadamo da će donirati naredni put pošto namjeravamo da ovo bude tradicija naše Mjesne zajednice”, poručio je Radulović.

Prema njegovim riječima pomenutom akcijom MZ je uspjela da svu djecu dovede u isti položaj i da se izbjegne situacija iz predhodnih godina kada veći broj učenika nije bio u mogućnosti, najviše zbog ekonomske stuacije njihovih porodica, da ode na ekskurziju.

“ Kroz ovakve aktivnosti želimio da povratimo vjeru u naše društvo i da pokažemo da postoji još onih koji su uvijek spremni da priskoće u pomoć zdravim i iskrenim idejama”, kazao je Radulović.

Pomenuta MZ je tokom prošle i ove godine realizovala veći broj akcija namijenjenih mlađem naraštaju počev od stipendije za najboljeg studenta iz Župe, jednokratne novčane naknade za prvu bebu koja je rođena ove godine, za mališane iz vrtića “Mačak” obezbijedili su tobogan, ljuljašku, klackalicu, DVD i muzičku liniju, dok su njihovim starijim drugarima iz Osnovne škole “Dušan Bojović” poklonili klavijaturu.

Prošle sedmice su u saradnji sa nastavnim kadrom vrtića "Mačak" organizovali izlet za četrdesetak mališana i djeca su tom prilikom posjetila farmu koka nosilja u Martinićima.

“I u daljem periodu ćemo pokretati slične aktivnosti koje će doprinijeti da djeca iz naše MZ po svojim aktivnostima ne zaostaju za djecom iz gradske sredine”, obećao je Radulović.

Bonus video: