Anđeli slijedi još jedna operacija

Pred malom Kotorankom je operacija na plućima, koja će se obaviti za dva mjeseca
3 komentar(a)
Anđela Petrović, Foto: Privatna arhiva
Anđela Petrović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 18.04.2017. 08:09h

Liječenje 12-to godišnje djevojčice iz Kotora Anđele Petrović na specijalnoj klinici za djecu u Štutgartu u Njemačkoj za sada ide po planu, saopštila je danas Anđelina porodica.

Djevojčici je krajem prošle godine prilikom rutinske hirurške intervencije, dijagnostifikovan agresivni kancer kostiju, zbog čega je tada u Crnoj Gori hitno pokretnuta humanitarna akcija da se sakupi 150 hiljada eura koliko je potrebno za početak Anđelinog liječenja u Njemačkoj, gdje su najbolji izgledi za uspjeh i njeno potpuno izliječenje.

“Želimo da vas obavjestimo da za sada Andjelino liječenje ide po planu. Ona se uspješno oporavlja od teške operacije potkoljenične kosti. Dio kosti kojeg je zahvatio tumor je odstranjen i umjesto kosti umetnut je odgovarajući kalup ispunjen medicinskim cementom. Patoloski nalaz odstranjene kosti je pokazao dobre rezultate, te nam daje jos veću nadu i snagu da svi zajedno pobjedimo ovu opaku bolest", saopštila je danas porodica Petrović.

Pred malom Kotorankom je operacija na plućima, koja će se obaviti za dva mjeseca.

“Nadamo se još jednoj uspješnoj operaciji i nalazu koji ce uslijediti, kako bismo potpuno savladali bolest. Ovim putem se zahvaljujemo još jednom svim ljudima koji su pomogli Anđeli i nama na razne načine i onima koji to svakodnevno čine”, stoji u saopštenju porodice Petrović koje su oni dostavili “Vijestima”.

Bonus video: