Pokrenut prvi veb sajt o golfu u Crnoj Gori

Pripadnici ovog golf kluba prošle godine su, kao ekipa Tivta, osvojili i međunarodni kup gradova u konkurenciji timova iz Beograda, Sarajeva, Berlina, Novog Sada, Ljubljane…
315 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 17.04.2017. 10:55h

Test temperamenta, sud časti, tumač karaktera. Lijek za brigu, protivotrov za zabrinutost…

To su samo neke od defincija golfa koje se mogu naći u esejima na prvom veb sajtu u Crnoj Gori posvećenom ovoj drevnoj igri, koja u svijetu ima više od 60 miliona registrovanih poklonika.

Sajt http://www.knjaginjamilica.com/, pokrenuo je istoimeni golf klub koji je osnovan prošle godine. Ime je dobio u čast knjaginje Milice, supruge prestolonaslednika Danila Petrovića, pod čijim je pokroviteljstvom osnovan prvi golf klub u Crnoj Gori i na Balkanu 1906. godine. Na Cetinju je tada odigran i prvi golf turnir na Balkanu, a knjeginji je pripala čast da izvede prvi udarac.

"Naš prvenstveni cilj jeste širenje ideje o potrebi golfa u Crnoj Gori, ili bolje rečeno o potrebi da se golf poslije toliko vremena vrati Crnoj Gori. Smatramo to izuzetno korisniim za cijelo društvo, ali pogotovo za najmlađe. Golf baštini i zasniva se na najljepsim i najčestitijim ljudskim vrlinama, tako da je za pravilan razvoj djece, prava nadopuna i najbolji “dodatak” kućnom vaspitanju", saopšteno je iz golf kluba Knjaginja Milica.

Pored najnovijih informacija iz svijeta golfa, sajt sadrži i niz eseja o razvoju ovog sporta, njegovanju etike, objašnjenja pravila, a nudi informacije o aktivnostima Golf kluba knjaginja Milica. Klub se trenutno intenzivno bavi pripremom MONTENEGRO OPEN II – golf turnira koji ce biti održan 20. i 21. maja na golf terenu GK Centar – Žabalj, Srbija. Zahvaljujući izuzetnoj podršci kompanije Luštica bay, ovo je drugi MONTENEGRO OPEN koji organizuje GKKM, i predstavlja otvoreno i nacionalno prvenstvo u golfu. Prethodni je prošle godine održan u Sarajevu.

Pripadnici ovog golf kluba prošle godine su, kao ekipa Tivta, osvojili i međunarodni kup gradova u konkurenciji timova iz Beograda, Sarajeva, Berlina, Novog Sada, Ljubljane…

"Golf klub knjaginja Milica će i u narednom periodu nastojati da na najbolji nacin promoviše golf u Crnoj Gori. Ovaj zadatak, svakako neće biti moguće ostvariti bez široke podrške, pa smo pokrenuli i akciju omasovljenja našeg kluba, sa ljudima koje poznajemo, koji su izuzetni po svemu, koji su naši prijatelji i za koje garantujemo da će bezrezevno podržati plemenitu misiju. Trenutno Golf klub knjaginja Milica ima 58 članova, što je veliki uspjeh, s obzirom na okolnosti", saopšteno je iz kluba.

U Crnoj Gori za sada nema ni jednog golf terena, iako je strategijom razvoja predviđena izgradnja pet igrališta. Najbliže realizaciji je teren Luštica bay na istoimenom poluostrvu, koji bi mogao biti izgrađen u narednih nekoliko godina. U međuvremenu članovi Golf kluba knjaginja Milica vježbaju na livadama na Krimovici kod Budve, prilagođenim za ove potrebe, koje sami iznajmljuju.

Galerija

Bonus video: