Voda u podrumu skvasila strujomjere: Praznike proveli u mraku

Pukao hidrofor u zgradi pa je voda nakvasila strujomjere
82 pregleda 3 komentar(a)
zgrada Normal, Stari aerodrom, Foto: Arhiva "Vijesti"
zgrada Normal, Stari aerodrom, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.04.2017. 09:16h

Više od 35 stanova u zgradi "Normala" na Starom aerodromu već dva dana nema struje, te su stanari praznike dočekali u mraku.

Prije dva dana, u podrumu jednog od ulaza zgrade pukao je hidrofor, zbog poplave su intervenisali vatrogasci, ali je voda, prema riječima stanara, skvasila strujomjere.

"Zato je bilo nužno da se ugase strujomjeri. Na lice mjesta su izašli dežurni električari i kazali da strujomjeri moraju da se osuše", kazala je jedna od stanarki Olivera Đukanović.

Problem sa vodom, koju takođe nisu imali nekoliko sati, riješili su samostalno - pozvali su vodoinstalatera koji je sanirao kvar, te tokom praznika makar nisu oskudijevali sa vodom.

Đukanovićeva je kazala da su stanari, u želji da riješe problem nestanka struje, pozvali i dežurne službe Agencije za stanovanje. Tvrde da su radnici Agencije utvrdili činjenično stanje, te savjetovali da je potrebno osušiti prostorije.

"Kazali su da je za to potreban veliki kalorifer, koji oni nemaju", rekla je Đukanovićeva.

Ne bi li poboljšali stanje u ulazu, stanari su se udružili i pokušali da osuše prostorije krpama, međutim to nije bilo dovoljno.

"Mi ćemo pokušati da nađemo kalorifer kako bi što brže riješili ovaj problem, ali bismo ipak željeli da znamo kome da se obratimo da nam riješi problem, jer se nije desio krivicom stanara", zaključila je Đukanovićeva.

Bonus video: