AMSCG: Oprezno zbog najavljenog pogoršanja vremena

AMSCG podsjeća da je na brojnim dionicama neophodna dodatna pažnja i strpljenje i poštovanje postavljene signalizacije
72 pregleda 0 komentar(a)
Auto, vožnja, putevi, Foto: Shutterstock
Auto, vožnja, putevi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.04.2017. 06:43h

U Crnoj Gori jutros je saobraćaj umjerenog intenziteta na putevima van gradskih sredina, saopštili su iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG), i apelovali na vozače da, s obzirom na najavljeno pogoršanje vremena, vožnju prilagode uslovima na putu.

AMSCG podsjeća da je na brojnim dionicama neophodna dodatna pažnja i strpljenje i poštovanje postavljene signalizacije.

Kako je saopšteno, tokom praznika na dionicama gdje je saobraćaj bio potpuno obustavljan neće biti prekida, a vozila će saobraćati u skladu sa postavljenm signalizacijom.

Saobraćaj će ponovo biti obustavljan od utorka 18. aprila.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M 2-3 na dionici Podgorica - Cetinje, lokalitet tunel Mekavac, saobraća se jednosmjerno za sve vrste vozila, osim za teška teretna vozila, kamione sa prikolicom i vozila čija visina prelazi 3,5 metara, koji mogu koristiti alternativne puteve.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta na dionici Podgorica - Cetinje, lokalitet Kruševo Ždrijelo - kružni tok Cetinje, saobraćaće se jednom trakom naizmjenično.

Putnička i kombi vozila, kamioni nosivosti do 7,5 tona i autobusi do 35 sjedišta mogu koristiti lokalni put Kruševo Ždrijelo - Eko pumpa Cetinje naizmjenično.

Na magistralnom putu Cetinje - Budva, lokalitet kružni tok Cetinje - treća traka Obzovica, saobraćaće se jednom trakom naizmjenično.

Na dionici Brajići - Lapčići na magistralnom putu Cetinje - Budva saobraćaće se jednom trakom naizmjenično zbog radova.

Zbog rekonstrukcije magistranog puta M 2-3 Cetinje - Budva, dionica Košljun - Zavala, saobraćaće se jednom trakom naizmjenično.

Na raskrsnici ulice Nikšićke i Cetinjskog puta u Podgorici saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-6, dionca Ilino brdo - Vilusi, saobraćaće se jednom trakom naizmjenično.

Zbog miniranja na stopi mosta Moračica auto puta Bar - Boljare, na prvoj sekciji Smokovac - Uvač - Mateševo, saobraćaće se jednom trakom naizmjenično.

Na regionalnom putu R-1, dionica Cetinje - Njeguši, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu M-18 Šćepan Polje - Plužine, zbog geotehničkih radova, režim saobraćaja biće promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Do 31. maja je promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu gdje se radi na dionicama Risan - Perast, Herceg Novi - Kamenari u Bijeloj i Tivat - Budva.

Zbog radova u tunelu Vrmac, na dionici Kotor - krtolska raskrsnica, režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni od osam do 18 i od 22 do šest sati.

Bonus video: