Cijena jaja od 10 do 17 centi komad

Ipak, cijene, smatraju prodavci nisu visoke. Najjeftinije su vještačke boje za farbanje jaja, koje se mogu pazariti za svega pet centi, dok su među skupljim proizvodima ukrasne korpe za jaja, koja kod većine prodavaca koštaju manje od deset eura
53 pregleda 1 komentar(a)
jaja Pijaca, Foto: Luka Zeković
jaja Pijaca, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.04.2017. 07:09h

Velika gužva na sektoru za prodaju jaja bila je juče na zelenoj pijaci u Tržnom centru „Mall of Montengro“.

Prodavci su dopremili veće količine očekujući da će sve biti rasprodato u pretprazničkim danima.

Cijena jaja se na ovoj pijaci kreće od 10 do 17 centi, u zavisnosti od veličine jaja. Iste cijene jaja su i na zelenoj pijaci u Tržnom centru „Bazar“ u Bloku V. Kupci, pred doček jednog od najvećih hrišćanskih praznika, najčešće pazare veće količine jaja, a prema riječima prodavaca najbolje prolaze ona „srednje“ veličine.

„Zadovoljni smo prodajom. Podjednako su tražena i bijela i „obična“ jaja“, kazala je jedna od prodavačica na pijaci.

Međutim, ostali prodavci na zelenoj pijaci, koji nude opremu za ukrašavanje, nisu zadovoljni prodajom.

„Prodajem ovdje već nekoliko godina i kada uporedim sa prethodnim godinama mnogo se manje kupuje. Ovdje smo već desetak dana i tek danas su ljudi počeli da kupuju ponešto. Zaradićemo samo toliko da otplatimo tezgu“, požalila se prodavačica Minja.

Ipak, cijene, smatraju prodavci nisu visoke. Najjeftinije su vještačke boje za farbanje jaja, koje se mogu pazariti za svega pet centi, dok su među skupljim proizvodima ukrasne korpe za jaja, koja kod većine prodavaca koštaju manje od deset eura.

Najbolje se prodaje, ispričali su prodavci, lukovina, za koju se kupci najčešće odlučuju kada žele da ukrašavaju jaja. Cijena kesice lukovine crnog ili crvenog luka, kod svih prodavaca košta 50 centi.

Ljubazni prodavci na pijaci će, neiskusnim domaćicama, ili domaćinima, rado podijeliti i savjete o tome kako treba da uspješno pripreme jaja za predstojeće praznike.

Bonus video: