Kolašin: Trening FORS-a o eko-socijalnoj politici

Trening je organizovan u okviru projekta Social Economy for Employment in Montenegro (SEEM) koji realizuje Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore (FORS Montenegro ), u partnerstvu sa hrvatskim Udruženjem Slap
0 komentar(a)
FORS, Foto: FORS MONTENEGRO
FORS, Foto: FORS MONTENEGRO
Ažurirano: 13.04.2017. 13:55h

Polaznici treninga Društveno preduzetništvo, nezaposleni sa sjevera države, minulih dana, su u kolašinskom hotelu „Bjanka“, naučili su šta je eko-socijalna ekonomija, koje su vrijednosti na kojima se ona zasniva, kako pokrenuti poslove, koji, uz profit, stavraju i kvalitetna radna mejsta… Trening je organizovan u okviru projekta Social Economy for Employment in Montenegro (SEEM) koji realizuje Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore (FORS Montenegro ), u partnerstvu sa hrvatskim Udruženjem Slap.

„Tim temema se bavimo već 20-ak godina u našoj državi, a krajnje je vrijeme da se u Crnoj Gori ozbiljnije počene pričati o tome. Eko- socijalna ekonomija zasnovana je na vrijednostima koja na prvom mjestu stavlja čovjeka, vodi brigu o državnom razvoju i pokušava da stvori novi model preduzetništva. To preduzetništvo, iako, naravno, ima za cilj i profit, prije svega, nastoji da stvori kvalitetna radna mjesta“- kazala je Sonja Vuković, predsjednica Slap udruženja.

Cilj obuke, prema riječima Tamare Todorović iz FORS Montenegro, je promovisanje društvenog preduzetništva i mogućnosti koje taj koncept pruža za stvaranje novih radnih mjesta, rješavanje određenih društvenih problema i ukupni društveno-ekonomski razvoj.

„Takođe, učesnicima je omogućila sticanje znanja i vještina neophodnih za započinjanje društvenih preduzeća, od faze ideje do faze realizacije i obezbjeđivanja održivosti u funkcionisanju.“- kazala je ona.

Nakon te obuke polaznike očekuje, treninge na teme Pisanje poslovnih planova i Marketing, takmičenje u pisanju poslovnih planova, studijsku posjetu uspješnim društvenim preduzećima u Hrvatskoj...Ciljne grupe projekta su nezaposleni mladi, žene i dugoročno nezaposleni iz sjevernog regiona Crne Gore.

Bonus video: