Uprava grada: Više taksista za niže cijene

Smatraju da donošenje nove odluke najviše smeta „onima koji ne plaćaju poreze i kojima odgovara haotično stanje i nered u taksi prevozu“
62 pregleda 6 komentar(a)
taksisti, Foto: Milica Đurović
taksisti, Foto: Milica Đurović
Ažurirano: 12.04.2017. 19:37h

Uprava Glavnog grada tvrdi da većim brojem taksi licenci povećavaju konkurentnost i stvaraju bolje šanse, da i pored većih cijena goriva, taksi usluge ostanu na istom nivou.

Predstavnici Glavnog grada reagovali su na primjedbe taksista, koje se odnose na povećanje broja licenci za auto-taksi prevoznike sa 776 na 970. Ističu da nova Odluka o izmjenama i dopunama odluke o auto-taksi prevozu predstavlja značajan iskorak u definisanju konkretnih propisa i uvođenja reda u toj oblasti, te da je odraz sistemskog pristupa gradske uprave da na kvalitetan način uredi taksi prevoz.

„Nova odluka će doprinijeti maksimalnoj redukciji sive zone i neregularnog taksi prevoza u Glavnom gradu“, navodi se u saopštenju koje potpisuje PG Biro. Ocjenjuju da se povećanjem broja licenci smanjuju biznis barijere na tržištu glavnog grada.

„S obzirom da Podgorica nema razvijen linijski prevoz, niti metro, a podaci ukazuju da broj građana i turista koji posjećuju Podgoricu konstantno raste, povećanje broja licenci se logično nameće kao realna potreba koja je u interesu građana“, mišljenje je administracije grada.

Smatraju da donošenje nove odluke najviše smeta „onima koji ne plaćaju poreze i kojima odgovara haotično stanje i nered u taksi prevozu“.

„Oni moraju da shvate da taksi prevoz nije posao za privilegovane, već to treba da bude efikasan servis građana“, zaključuju iz Glavnog grada.

Taksisti, samostalni preduzetnici, juče su prekinuli javnu raspravu o izmjeni odluke o auto-taksi prevozu nezadovoljni povećanjem broja licenci sa 776 na 970.

Predstavnici Strukovnog sindikata taksista Crne Gore su uputili zahtjev za hitan prijem kod gradonačelnika i predsjednika lokalnog parlamenta. Takođe, najavili su da će podnijeti krivičnu prijavu protiv NN lica „zbog osnovane sumnje na koruptivnu aktivnost u donošenju programa organizovanja auto-taksi prevoza na teriotoriji Podgorice za 2017. godinu“.

Bonus video: