Daće i novac ako bude neophodno

Iz Gimnazije su ranije saopštili da su pokrenuli akciju prikupljanja novca, jer nemaju 12.000 eura koliko je potrebno za sanaciju...
0 komentar(a)
Gimnazija Cetinje, Foto: Gimnazija
Gimnazija Cetinje, Foto: Gimnazija
Ažurirano: 11.04.2017. 18:38h

Mnistarstvo prosvjete podržalo je akciju cetinjske Gimnazije koja prikuplja novac za sanaciju sportske sale, ali će finansijski pomoći samo ako bude potrebno.

Iz resora Damira Šehovića saopšteno je da su u komunikaciji sa upravom Gimnazije i da prate realizaciju akcije:

“Ministarstvo u okviru sredstava kojima se raspolaže za ove namjene djeluje po prioritetima, planirane su i aktivnosti u vezi sa salom Gimnazije, i očekujemo da kroz zajedničke napore sa školom te aktivnosti budu realizovane na zadovoljstvo svih”.

Sportska sala je katastrofalnom stanju, jer je zbog oštećenja na krovu propao i zid i parket, o čemu su “Vijesti” ranije pisale.

Iz Gimnazije su ranije saopštili da su pokrenuli akciju prikupljanja novca za sanaciju sale, jer nemaju 12.000 eura koliko je potrebno.

“Do sada nije postojalo ni veće inicijative. Najveći problem je što nije bilo finansijskih uslova da se ovaj problem riješi. Sada postoji velika želja da se ovaj problem riješi i da se svim mladim ljudima koji koriste prostor obezbijedi da borave u prije svega zdravom okruženju”, saopštili su ranije iz Gimnazije.

Upozorili su da nerješavanje problema za posljedicu može imati ugrožavanje zdravlja učenika i ukidanje izbornih predmeta za koje se rado opredjeljuju.

Tim za projekte i planiranje Gimnazije osmislio je niz aktivnosti koje će se realizovati u narednih dva mjeseca - donatorske kutije u marketima, zahtjevi za donacije biznis sektoru, humanitarne svirke i Gimfest VI.

Bonus video: