U Mojkovcu nude olakšice da razviju biznis

Predviđeno je, navodi se u odluci, i oslobađanje od naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za investitore koji zaposle više od 10 radnika
269 pregleda 5 komentar(a)
Mojkovac, Foto: Opština Mojkovac
Mojkovac, Foto: Opština Mojkovac
Ažurirano: 11.04.2017. 18:26h

Opština će za najviše za dvije godine obezbijediti pristupni put i priključak za vodu za biznis zonu “Babića polje”.

Biznis zona od 84.550 metara kvadratnih konstituisana je nedavno odlukom lokalnog parlamenta, a predviđene su brojne olakšice za investitore.

Odlukom je predviđeno da će zemljište biti davano u godišnji zakup po cijeni od 5 centi za metar kvadratni za obavljanje proizvodne djelatnosti i trgovine na veliko, na period od deset godina.

Ukoliko žele da zakupe zemljište biznis zone po toj cijeni, investitori će biti uslovljeni i brojem zaposlenih radnika i izgradnjom objekata određene površine.

Predviđeno je, navodi se u odluci, i oslobađanje od naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za investitore koji zaposle više od 10 radnika.

Investitorima će biti smanjene naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za 85 odsto ako zaposle od 6 do 10 radnika.

Zakupci zemljišta koji se bave proizvodnjom, doradom, pakovanjem ili preradom poljoprivrednih proizvoda proizvedenih u Crnoj Gori, biće oslobođeni plaćanja poreza na nepokretnosti.

Bonus video: