Protesti nastavljen, jedan mještanin priveden kod sudije

Mještani su osim protesta ispred zgrade Vlade, prethodnih dana organizovali i blokadu magistrale na Zlatici, tokom koje je u nedjelju došlo do guranja između njih i policije
137 pregleda 5 komentar(a)
Mještani, Foto: Privatna arhiva
Mještani, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 11.04.2017. 13:08h

Mještani Park šume Zagorič njih preko stotinu okupili su se ispred Suda za prekršaje, gdje je priveden Dejan Kruščić.

Kako su objasnili, njemu su policajci, danas tokom protesta, uručili poziv da se javi na razgovor, što je on i učinio.

Mještani su osim protesta ispred zgrade Vlade, prethodnih dana organizovali i blokadu magistrale na Zlatici, tokom koje je u nedjelju došlo do guranja između njih i policije.

Kako je istakao predstavnik mještana Milanko Vuković na blokiranje saobraćajnice na Zlatici odlučili su se, jer ih institucije ignorišu.

“Kao i zbog zabrane blokiranja Bulevara Stanka Dragojevića, gdje su nam dozvoli proteste, ali samo na trotoaru”, istakao je Vuković.

Mještani su jutros protestovali ispred zgrade gradskog parlamenta, gdje zasjeda gradski parlament i tom prilikom su poručili da od gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića očekuju da se zauzme za njih i uključi u rješavanje problema.

“Mi smo građani Podgorice, tražimo od gradonačelnika da pokaže da je tu za sve nas, kao i da ispuni obećanje da će novac od legalizacije kuća u naselju da se iskoristi za obeštećenje bivših vlasnika”, istakao je predstavnik mještana Radovan Jeremić.

On je istakao da su mještani dobili 60 novih presuda za iseljenje.

“Tražimo da se procesi zaustave, dok mi na sudovima ne dokažemo da je zemlja vraćena mimo zakona, da su urađene brojne mahinacije”, istakao je Jeremić.

Nasljednicima Femije Stamatović vraćeno je 160.000 kvadrata u Park šumi u Zagoriču, a porodici Vučinić 125.000.

Brojnim mještanima stigle su presude da zemlju plate od 35 do 40 eura po kvadratu, što smatraju da je previsoka cijena.

Bonus video: