Restauracija Sahat kule i Trga Bećir-bega Osmanagića biće završena za 120 dana

“Vrijednost investicije je oko 400.000 eura, cilj nam je da radovi budu završeni za 120 dana, kako bi građani mogli u ljetnjem periodu da uživaju u ambijentu”, kazao je Altun
56 pregleda 11 komentar(a)
Sahat kula, Foto: Luka Zeković
Sahat kula, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.04.2017. 16:57h

Restauracija Sahat kule i Trga Bećir-bega Osmanagića biće završena za 120 dana, najavio je danas koordinator TIKA kancelarije u Crnoj Gori Ahmet Altun.

On je kazao da su radovi na restauraciji Sat kule počeli, a da će na uređenom trgu biti zelene površine, klupe, rasvjeta.

“Vrijednost investicije je oko 400.000 eura, cilj nam je da radovi budu završeni za 120 dana, kako bi građani mogli u ljetnjem periodu da uživaju u ambijentu”, kazao je Altun.

On je rekao, na današnjoj primopredaji radova, da je to jedan od bitnih istorijskih dana, jer je Sahat kula jedno od kulturnih dobara, zajedničke istorije i tradicije Crne Gore i Turske.

“Cilj nam je da saniramo Sahat kulu i da naredne generacije mogu da uživaju u ovom važnom kulturnom dobru. Dvije države Crna Gora i Turska imaju dosta toga zajedničkog i sa socijalne, kulturne i ekonomske strane. Ovo je samo jedan primjer dobre zajedničke saradnje između dvije države”, kazao je Altun.

Bonus video: