Herceg Novi: Forte Mare i Kanli kula otvorene za posjetioce

Kao i prethodnih šest decenija na tvrđavi Forte Mare biće organizovan ljetni bioskop , a na obje tvrdjave koji imaju pozornice i program koji tek treba da se definiše, navode iz JUK Herceg Fest koji upavlja tvrđavama
315 pregleda 0 komentar(a)
Kanli kula, Foto: Slavica Kosić
Kanli kula, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 10.04.2017. 13:46h

Hercegnovske tvrđave Forte mare i Kanli kula su od danas opet otvorene za posjete. Ova drevna zdanja posjetioci će moći da obiđu svakog dana od 10:00 do 18:00 sati.Ulaznice za individualne posjete turista koštaju 2 eura, za grupne 1 euro, dok je za sve građane Herceg Novog ulaz besplatan.

Na tvrđavama će, kao i lani, raditi suvenirnice, a Kanli Kula će biti i dio takozvanog „kulturnog 3D mappinga“, koji između ostalog, uključuje i novu ponudu – “pametne naočare” kroz koje će posjetici moći da vide i iskuse kako je tvrđava nekada izgledala i za koje namjene je bila korišćena, kao i moderni audio vodič.u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Kao i prethodnih šest decenija na tvrđavi Forte Mare biće organizovan ljetni bioskop , a na obje tvrdjave koji imaju pozornice i program koji tek treba da se definiše, navode iz JUK Herceg Fest koji upavlja tvrđavama.

Lani je Kanli kulu obišlo e 28.252, a tvrđavu Forte mare 12.052 posjetilaca.

Bonus video: