Herceg Novi: Završeni "Zimski gušti na Orjenu"

Starčević je i za period do jeseni najavio bogat i zanimljiv program na orjenu
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.04.2017. 08:54h

U programima „Zimski gušti na Orjenu“,kojima je u tri protekla mjeseca koordinirala Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, organizovano je 16 događaja u kojima je učestvovalo preko 600 Novljana, ali i mještani drugih gradova. Bila je to prilika da se upozna zaleđe Herceg Novog i njegove prirodne ljepote, kulturno istorijske znamenitosti i

“Drugu godinu zaredom Agencija koordinira i organizuje zajednički program sa sportskim klubovima, NVO i vlasnicima ugostiteljskih objekata, uz podršku Opštine Herceg Novi i lokalne Turističke organizacije. Cilj nam je animiranje prvenstveno Novljana da kroz razna dešavanja upoznavaju naše zaleđe, jer će upravo oni sutra biti njegovi najbolji prezenteri. Nadamo se da ćemo na taj način doprinijeti razvoju ovog segmenta ponude Herceg Novog “, ocijenio je rukovodilac Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, Željko Starčević.

“Zimski program daje dobre rezultate i vidno doprinosi obogaćivanju sadržaja našeg zaleđa. Sve to ne bi bilo moguće kad bi Agencija ovaj posao radila sama. Naš cilj je bio, a tako će biti i ubuduće, da u ovaj zajednički kalendar uključimo što veći broj ostalih subjekata, te da zajedno kreiramo još atraktivnija i raznolikija dešavanja”, poručio je Starčević.

Agencija je svima koji su doprinjeli da Ztimski gušti na Orjenu budu uspješno realizovani: Planinarski klub „Subra“, Paraglajding klub „Adriafly“, NVO „Orjen Outdoor“, Alpinistički klub „Niskogorci“, Kafe bar „Karakas“, konoba „Sikimić“, Hrvatsko planinarsko društvo „Dubrovnik“, konoba „Vrbanj“, NVO „Eko Boka“, konoba „Trebesin“ i NVO „Orka“, dodijelila plakete i zahvalnice.

Starčević je i za period do jeseni najavio bogat i zanimljiv program na orjenu.

Ističe da ostaje niz veoma važnih poslova vezanih za usvajanje Studije zaštite Orjena, određivanje upravljača, transformaciju Agencije u DOO, kao i aktivnosti na različitim zajedničkim projektima, među kojima se ističe Adrenalinski park, okosnica buduće ponude Vrbanja.

Galerija

Bonus video: