Kruščić: Nisam zlostavljao psa, nisam znao kako drugačije da ga odvedem kući

"Jasno je da nadležni organi, prije svega mislimo na Tužilaštvo, ne žele da se Zakon o dobrobiti životinja sprovodi u djelo", kazao je Dragoje Vlahović, direktor NVO Prijatelji životinja Podgorica
134 pregleda 0 komentar(a)
Zlostavljanje psa, Nikšić, Foto: Screenshot (YouTube)
Zlostavljanje psa, Nikšić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 10.04.2017. 10:45h

Vozač automobila snimjenog kako vuče psa, Miloš Krušćić kazao je za Onogošt.me da nije zlostavljao psa.

"Od brata sam uzeo psa, kako bih ga poveo svojoj kući jer on nije više želio da ga drži. Želio sam da ga udomim. Kako nije htio da uđe u auto, privezao sam ga za branik. Nijesam znao drugi način“, kaže nam Miloš i dodaje da se povrijedio pokušavajući da ubaci psa u automobil.

On kaže da je na taj način psa prevezao na udaljenosti od nekoliko stotina metara, te da je vozio oko 10 na sat.

„Vozio sam polako i dok sam vozio jedan momak se zaustavio i pitao me šta radim. Pošto sam mu objasnio, zamolio sam ga da psa ubacimo u auto, u čemu smo tada uspjeli“, rekao je Kruščić, te naveo da je i ranije udomljavao životinje.

Ističe da nije mučitelj, već, kako nam je rekao, ljubitelj životinja, kome je bilo žao da psa ostavlja na ulici.

„Nijesam neko ko zlostavlja životinje. Čak mi je u autu bila supruga sa dvoje malo djece, zbog čega mi je najviše stalo da objasnim ovaj snimak. Nijesam imao namjeru da povrijedim psa, to je sva priča“, istakao je on tvrdeći da njegovu priču mogu da potvrde svjedoci.

Sinoć oko ponoći na društvenim mrežama se pojavio još jedan u nizu video snimaka zlostavljanja životinja, prema tvrdnjama administratora fejsbuk stranice "Podgorički vremeplov", snimak je nastao u Nikšiću, saopštio je ranije danas Dragoje Vlahović, direktor NVO Prijatelji životinja Podgorica.

Na snimku se vidi kako osoba koja upravlja automobilom plave boje, podgoričkih registarskih oznaka, vuče psa zavezanog za zadnji branik vozila.

"Radi se o grubom kršenju Zakona o dobrobiti životinja. Napominjemo da je ovo samo jedan u nizu snimaka, koji zadnjih pola godine kruže društvenim mrežama. I pored toga što smo svaki slučaj uredno prijavljivali, do sada ni jedan počinilac nije procesuiran i kažnjen. Dakle, jasno je da nadležni organi, prije svega mislimo na Tužilaštvo, ne žele da se Zakon o dobrobiti životinja sprovodi u djelo", istakao je Vlahović.

Iz NVO Prijatelji životinja Podgorica apeluju da počinilac, ali i oni koje su do sada prijavili bude procesuiran i kažnjen prema Zakonu.

"Svaki Zakon, pa i iovaj pomenuti mora se sprovoditi u djelo, to nam garantuje Ustav Crne Gore, a oni koji ne sprovode akon, a dužni su, time direktno krše Ustav. Upravo zbog toga što nadležni ne rade svoj posao, imamo sve veći broj zlostavljanja, ubijanja i trovanja životinja na teritoriji Crne Gore. Mi kao udruženje nismo nadležni da sprovodimo Zakon, već da nadležnima ukazujemo na njegova kršenja, ali vidimo da je to uzaludno, jer nadležni ne žele da rade svoj posao. Na taj način od nas prave jedno bolesno društvo, u kome svako može neometano da muči, truje i ubija životinje, a da prođe nekažnjeno. Danas će mučiti ili ubiti životinju, a sjutra čovjeka ili dijete! Radi se o psihički bolesnim osobama,pa ukoliko prođu nekažnjeno, te osobe će u budućnosti posegnuti za nečim mnogo surovijim", rekao je Vlahović.

Bonus video: