Đuričković uskoro ide iz Aerodroma

SD zadržava Aerodrome koji profitabilno posluju, a kažu da je rano govoriti o pojedinačnim kadrovskim rješenjima za tu i za druge pozicije. Đuričković je direktor 14 godina, a prethodno je bio resorno zadužen za ACG, formiran 1999.
189 pregleda 12 komentar(a)
Milovan Đuričković
Milovan Đuričković
Ažurirano: 10.04.2017. 05:39h

Socijaldemokrate (SD) Ivana Brajovića najvjerovatnije zadržavaju Aerodrome Crne Gore (ACG) u kadrovskoj kombinatorici sa vladajućim koalicionim partnerom (DPS), a moguća je i promjena direktorske pozicije u tom preduzeću u državnom vlasništvu. To je "Vijestima" potvrdilo više izvora u vrhu vlasti.

Direktor od početka rada Aerodroma Crne Gore, Milovan Đuričković (SD) uskoro bi trebalo da napusti tu funkciju.

Đuričković je juče, odgovarajući na pitanje da li je tačno da uskoro odlazi sa direktorskog mjesta, odnosno da ide u penziju, "Vijestima" rekao da će javnost biti obaviještena kada to bude, dodajući da ne zna hoće li biti ubrzo. Upitan da li slijedi promjena na direktorskoj poziciji te kompanije, Đuričković je kazao: “Ja to ne znam, od vas čujem”.

Upravni odbor ACG produžio je 28. januara ove godine mandat Đuričkoviću do 2018. godine, samo desetak dana prije nego mu je, po sili zakona, isticao radni vijek. Đuričković je 14 godina na čelu Aerodroma koji profitabilno posluju, a prije toga bio je pomoćnik ministra saobraćaja zadužen za to javno preduzeće, formirano 1999. godine. Za direktora je izabran 2003, kada su aerodromi u Podgorici i Tivtu preuzeti od srbijanskog JAT-a.

"Vijesti" nezvanično saznaju da je jedan od kandidata za novog izvršnog direktora ACG Danilo Orlandić (SD), pomoćnik direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice. Sin potpredsjednika SD-a Mića Orlandića je pravnik, bio je šef kabineta ministra unutrašnjih poslova, i član je Odbora direktora državnog Investiciono-razvojnog fonda. Orlandić nije odgovarao na telefonske pozive “Vijesti” da se izjasni da li je tačno da se pominje za tu funkciju.

U SD-u kažu da je rano govoriti o pojedinačnim kadrovskim rješenjima na toj i na drugim pozicijama i ponovili da su "potpuno posvećeni realizaciji programskih prioriteta u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti". Aerodromi su jedno od državnih preduzeća u kojem su često zapošljavani kadrovi DPS-a, jedinstvenog SDP-a i SD-a.

Bonus video: