“Olga Golović” obilježila 62 godine postojanja

Najbolja potvrda uspješnog rada su vrijedna priznanja poput nagrade grada „18. septembar“, Orden zasluga za narod sa srebrnom zvijezdom i državna nagrada „Oktoih“
136 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2017. 10:43h

Osnovna škola “Olga Golović” iz Nikšića obilježila je 62 godine uspješnog rada, a za tu priliku učenici, pod dirigentskom palicom njihovih nastavnika priredili su bogat kulturno-umjetnički program. Direktorica škole Slobodanka Žižić kazala je da pomenuta vaspitno-obrazovna ustanova više od šest decenija daje veliki doprinos u vršenju svoje prosvjetne i kulturne misije, ne samo u gradu , nego i u državi.

„U Ljetopisu škole ostale su i ostajaće dragocjene poruke i bogata pedagoška iskustva budućim generacijama nastavnika i učenika. Nekada smo radili sa više uspjeha, nekada sa manje, ali uvijek sa opravdanim razlozima i velikim entuzijazmom. Ova škola je iznjedrila generacije učenika od kojih su mnogi postali poznati i priznati stručnjaci”, kazala je Žižić.

Najbolja potvrda uspješnog rada su vrijedna priznanja poput nagrade grada „18. septembar“, Orden zasluga za narod sa srebrnom zvijezdom i državna nagrada „Oktoih“. „Oktoih“ su dobili i nastavnici Vitomir Lekić i Mara Radulović, a Slobodan Aleksić je proglašen za „Najdražeg učitelja”. Tu su i brojne nagrade koje su učenici škole osvojili na opštinskim, republičkim i međunarodnim takmičenjima.

“Mi smo škola prijatelj – svi različiti, a jednako vrijedni. Zajedno stvaramo ljude, danas male, a sjutra veće od nas. Zajedno težimo svom cilju, a cilj svih zaposlenih je kvalitetna i sigurna škola bliska životu, u kojoj je prijatno učiti i raditi, u kojoj svi doprinose da atmosfera bude radna i prijateljska, u kojoj se moguće nesuglasice rješavaju dogovorom«, istakla je Žižić.

Prema njenim riječima škola ne bi bila ono što jeste da ne postoji skladna interakcija između đaka i nastavnika, kao i podrška i dobra saradnja sa Ministarstvom prosvjete, Zavodom za školstvo, Ispitnim centrom, Opštinom, Mjesnom zajednicom, Školskim odborom, Savjetom roditelja...

„Njegujemo različitost, multikulturalnost i naše učenike vaspitavamo u tom duhu da ne živimo jedni pored drugih, već jedni sa drugima“, poručila je Žižić.

Galerija

Bonus video: