Roditelji Marije Kotri osnovali fondaciju koje će nositi njeno ime

Marija je bila učenica osmog razreda Osnovne škole “Olga Golović”, a pohađala je i Muzičku škola. Voljela je da piše, crta, bila je svestrana. Poginula je na stotinka metara od glavne željezničke stanice u Nikšiću, gdje je udarila lokomotiva teretnog voza
266 pregleda 1 komentar(a)
Svetlana i Đorđije Kotri, Foto: Svetlana Mandić
Svetlana i Đorđije Kotri, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 07.04.2017. 06:51h

Svetlana i Đorđije Kotri, roditelji Marije Kotri, četrnaestogodišnje djevojčice iz Nikšića, koja je u junu prošle godine poginula u saobraćajnoj nesreći, osnovali su fondaciju koja će nositi njeno ime i koja će se baviti pitanjima bezbjednosti saobraćaja, ali i humanitarnim radom.

“Vidjećemo sa lokalnom upravom, ali naša je želja da se na mjestu gdje je Marija nastradala postavi tabla upozorenja, tako da se taj dio, na koji je ona ušla u posjed željeznice, na neki način pokuša obezbijedi pošto i danas djeca tuda prelaze”, kazao je Đorđije Kotri na konferenciji za novinare.

Marija je bila učenica osmog razreda Osnovne škole “Olga Golović”, a pohađala je i Muzičku škola. Voljela je da piše, crta, bila je svestrana. Poginula je na stotinka metara od glavne željezničke stanice u Nikšiću, gdje je udarila lokomotiva teretnog voza.

“Svi znamo da je Marija bila izvanredna đak, da je išla u muzičku školu i tu postigla izvanredne rezultate. Zato će Fondacija pružiti podršku i dječjem stvaralaštvu”, objasnio je njen otac koji će biti predsjednik Fondacije, dok će direckor biti njegova supruga.

Formiran je i Upravni odbor od ljudi, kako je istakao Đorđije, koji su učestvovali “u Marijinom kreiranju”.

Bonus video: