Humanitarni koncert za Bubanje

I FK Sutjeska će sav prihod od sjutrašnjeg meča, kada će na stadionu pod Bistricom dočekati ekipu Jedinstva, uplatiti porodici Bubanja
98 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2017. 07:38h

Omladinski klub Nikšić, u saradnji sa većim brojem muzičara iz toga grada, organizuje u subotu u podne humanitarni koncert na gradskom Trgu, a sredstva koja prikupe biće namijenja za opremanje kupatila porodice Bubanja iz prigradskog naselja Kličevo.

"Bubanje pored nehumanih uslova u kojima žive, vode još jednu mnogo veću bitku, bitku za život majke i supruge, Branke, koja boluje od karcinoma. Kupatilo, u kome nemaju ni pločice, tuš kabinu, sanitarije, a tek nedavno su dobili bojler, trenutno im je najneophodnije", nalazi se u saopštenju za javnost Omladinskog kluba.

Petočlana porodica Milana Bubanje, kako su nedavno apelovali iz Banke hrane, živi ispod linije siromaštva, a Branki je tumor na mozgu, koji je operisala 2013. metastazirao na pluća i jetru.

“Nepokretna, sa priključenim kateterom, ranama na tijelu od ležanja, leži u veoma neuslovnoj prostoriji punoj vlage i nemaštine i broji zadnje dane. Nije išla na hemoterapiju jer ne može da podnese putovanje do KBC-a u Podgorici. Muž i djeca je kupaju, presvlače i previjaju jer nema ko drugi. Daju joj terapiju i lijepe flastere protiv bolova i jedino što žele je jedan bojler, da imaju tople vode da okupaju majku”, istakli su iz Banke hrane.

Bubanje žive od 144 eura materijalne naknade koje Branka prima po osnovu rođenja troje i više djece.

Na sjutrašnjem koncertu nastupiće više DJ-eva, plesna grupa “Rozal”, a studenti odsjeka za ruski jezik i književnost.

“Nadamo se da će se odazvati velilki broj sugrađana, ali i vlasnika građevinskih kompanija koji bi jednim dijelom pomogli da što prije opremimo kupatilo porodice Bubanja. Ovo je samo jedan u nizu humanitarnih događaja koji ćemo organizovati u narednom period za, nadamo se, veći broj prodica u stanju socijalne potrebe", poručili su iz Omladinskog kluba.

I FK Sutjeska će sav prihod od sjutrašnjeg meča, kada će na stadionu pod Bistricom dočekati ekipu Jedinstva, uplatiti porodici Bubanja.

Broj žiro računa na ime Milan Bubanja je: 530-0600100074491-83 NLB banka.

Galerija

Bonus video: