Neće nas spriječiti da zaštitimo izvor Morače

Pokazalo se da se i ovog puta toleriše bezakonje za nečiji interes, rekao je predsjednik MZ Dragovića Polje
112 pregleda 1 komentar(a)
Morača, Foto: Privatna arhiva
Morača, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 04.04.2017. 19:07h

Osnovni državni tužilac Vojislav Grujić odbacio je krivičnu prijavu, predsjednika Mjesne zajednice (MZ) Dragovića Polje, Saše Dragovića protiv podgoričke firme “Dekar Energy”, koja gradi mini hidroelektrane (HE) “Ljeviška rijeka-izvor Morače”.

Gornjomoračani su protiv te firme prošle godin podnijeli krivičnu prijavu zbog neobilježavanja minerskog polja i gradilišta, čime su zaustavljeni radovi. Oni su odgovorne u “Dekar Energy” sumnjičili da su napravili krivično djelo izazivanja opšte opasnosti.

“U radnjama prijavljenih nema bitnih elemenata krivičnog djela za koje su prijavljeni, niti elemenata nekog drugog djela za koje se goni po službenoj dužnosti, piše u obrazloženju Grujića.

Dragović je, međutim, juče rekao “Vijestima”, da će mještani Gornje Morače od Višeg tužilaštva tražiti preispitivanje odbacivanja prijave, ali i zaustaviti, eventualni, pokušaj podgoričke firme da na gradilište dovede mašine.

“Isticanje table na gradilištu i obilježavanje minerskog polja su propisani zakonom. Jako smo razočarani odlukom tužioca , ali nas odbacivanje krivične prijave neće zaustaviti. Nažalost pokazalo se da se i ovog puta toleriše bezakonje za nečiji interes. Zaustavićemo mašine Dekara, koje krenu putem koji smo mi pravili našim sredstvima. Ništa nas neće spriječiti da zaštitimo izvor Morače”, kazao je Dragović.

On je ranije pozvao investitora i državu da mještanima da na uvid svu dokumentaciju vezanu za projekat HE “Ljeviška rijeka-izvor Morače”. Dragović je ponovio tvrdnje da je javnost obmanuta i da se HE ne gradi na Ljeviškoj rijeci, već na izvoru Morače.

Bonus video: