Bivši radnici: Ukupni dug RTV Atlas je oko tri miliona eura

Predstavnica 36 bivših radnika u Odboru povjerilaca Duška Pejović je kazala da će radnici tražiti da se ispita kako je otuđena imovina RTV Atlas, budući da je stečajni upravnik izjavio da RTV Atlas nema imovine i da su potraživanja gotovo nenaplativa
157 pregleda 7 komentar(a)
atlas TV, Foto: Youtube screenshot
atlas TV, Foto: Youtube screenshot
Ažurirano: 03.04.2017. 11:20h

Na prvom ročištu nakon uvođenja stečaja u RTV Atlas utvrđeno je da je do danas prispjelo 93 potraživanja, a da je ukupni dug RTV Atlas oko tri miliona eura, navodi se u saopštenju, 36 bivših radnika RTV Atlas D.O.O.

U saopštenju se dodaje da će konačna suma biti utvrđena na ispitnom ročištu 19. aprila.

"Kako je saopštio stečajni upravnik Zdravko Cicmil, dugovanja prema RTV Atlas iznose oko 473.000 eura, a potraživanja radnika, uključujući poreze i doprinose od avgusta 2013. godine, iznose 800.000 eura. Plate radnicima duguju se od maja 2016. godine. Najveći povjerioci su Atlas grupa - 1.227.000 eura, Poreska uprava - 882.000 eura i bivši radnici - 800.000 eura, čiji predstavnici će formirati Odbor povjerilaca", ističe se u saopštenju.

Predstavnica 36 bivših radnika u Odboru povjerilaca Duška Pejović vjeruje u rad stečajnog upravnika, u hitnost stečajnog postupka i u preduzimanje svih zakonskih mogućnosti da se sva potraživanja naplate i utvrdi šta zaista ulazi u stečajnu masu.

Pejović je kazala da će radnici tražiti da se ispita kako je otuđena imovina RTV Atlas, budući da je stečajni upravnik izjavio da RTV Atlas nema imovine i da su potraživanja gotovo nenaplativa.

Pejović očekuje od stečajnog upravnika i držvnih institucija da se prije svega zaštiti interes države koja je tri ipo godine ostala uskraćena za poreze i doprinose, a samim tim i intersi radnika.

Stečajni sudija u ovom postupku je Miodrag Anđelić.

Bonus video: