Pomozimo porodici Radulović iz Komana, žive u vrlo teškim uslovima

"Ova porodica živi na malom imanju, u urušenoj kući sa polomljenim prozorima i bez toaleta"
389 pregleda 6 komentar(a)
Porodica Radulović, Foto: Banka hrane
Porodica Radulović, Foto: Banka hrane
Ažurirano: 03.04.2017. 09:24h

Na samo dvadesetak kilometara od Podgorice, a mnogo daleko od svojih vršnjaka, u selu Komani, u vrlo teškim uslovima žive Bogdan, Novak, Milodarka i Petar Radulović sa svojim roditeljima.

"Najveća želja djece je da njihov teško bolesni otac Nikola ozdravi. Da, kako oni kažu, može opet da im kupuje brašno. Njihov otac je ostao paralizovan nakon teškog moždanog udara i nalazi se na odjeljenju intezivne njege u KBC-u. Majka, Jelena, je takođe lošeg zdravstvenog stanja, tako da ova djeca preživljavaju zahvaljujući pomoći dobrih ljudi. Bogdan, Novak i Milodarka su djeca sa posebnim potrebama. Stanje djece su utvrdili psiholozi pa školski program rade po posebnom programu", saopšteno je iz Banke hrane.

Iz te NVO mole institucije da zbog zdravstvenog stanja djece i materijalnih nedaća u kojima žive razmisle je li moguće da djeca ukoliko žele nastave školovanje u ustanovi koja bi im obrzbijedila boravak i školovanje.

"Takođe socijalna pomoć bi bila jako korisna ovoj porodici, jer je stanje u kojem su sada blago rečeno napeto i neizvjesno. Ova porodica živi na malom imanju, u urušenoj kući sa polomljenim prozorima i bez toaleta. Pored topline njihovih srca, grije ih samo vatra naložena od par dasaka, jer ove godine, nije imao ko ni drva da pripremi. Ni vrijeme im ove godine nije išlo na ruku. Trošni krov i polovni prozori i vrata njihove kuće, nijesu mogli spriječiti hladne zimske dane da dopru u njihov dom. Struja, voda i topli krevet ovoj porodici su nedostižni", navodi se u saopštenju Banke hrane.

U saopštenju se dodaje da porodica Radulović ne prima socijalnu pomoć, zato što posjeduje malo imanje, prilićno neplodne zemlje, međutim i to imanje nema ko sada da obrađuje.

"Banka hrane je 2015.godine apelovala za pomoć ovoj porodici i odziv je zaista bio dobar. Svi zajedno smo uspjeli da donacijama hrane, garderobe, novca pomognemo Radulovićima da neko vrijeme ne žive na ivici egzistencije ali na žalost to nije dovoljno. Sada je situacija kod njih jako teška. Ukoliko želite da pomognete ovoj porodici i izmamite osmjehe na licima Bogdana, Novaka, Milodarke i Petra, vašu donaciju u vidu hrane, odjeće, obuće, stvari za kuću, kao što je to uradila Banka hrane, možete dostaviti porodici Radulović", rekli su iz Banke hrane.

Svi koji žele pomoći mogu dobiti kontakt porodice preko e maila bankahranepg@gmail.com , na tel br. 069495680 i u inboxu na Fejsbuk stranici Banke hrane.

Novčanu donaciju možete uplatiti na žiro račun: Radulović Jelena 535-0400200934677-63 kod Prve banke.

Iz Banke hrane takođ mole firme i ustanove koje bi mogle da pomognu da se adaptira kuća Radulovića da ih kontaktiraju, a o neophodnoj pomoći porodici Radulović informisali su i ministra prosvjete Damira Šehovića i zamolili ga za pomoć.

Bonus video: