Savković: Zli jezici neće natjerati majke da odustanu

Smatra da su svi ostali nijemi na majke i njihov jedini zahtjev da se ne dira njihovo doživotno stečeno pravo koje su im garantovali poslanici svojim glasovima u Skupštini još 2015. godine
23 komentar(a)
Željka Savković, Foto: Filip Roganović
Željka Savković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 03.04.2017. 06:44h

Majke Crne Gore - korisnice naknada za troje i više djece neće odustati, jer su tek počele svoju borbu.

To je poručila jedna od korisnica i koordinatorka nedavnog protesta majki Željka Savković, osvrćući se na komentare javnosti nakon završenog štrajka.

"Sabiramo utiske, osluškujemo reakcije onih koji su šutali dvadeset pet dana, pa se oglasili čim su se protesti završili. Dobili snagu, mislili majke Crne Gore će odustati, pa neće obratiti pažnju na njihovo obraćanje. A zaboravili da su od 2. do 27. marta bili protesti i to 24 dana protesta, 11 dana štrajka glađu, na platou ispred vrata najveće institucije u Crnoj Gori, Skupštine, na korak od zgrade predsjednika i zgrade Ustavnog suda", kazala je Savković.

Smatra da su svi ostali nijemi na majke i njihov jedini zahtjev da se ne dira njihovo doživotno stečeno pravo koje su im garantovali poslanici svojim glasovima u Skupštini još 2015. godine.

"Majke Crne Gore neće odustati, tek smo počele svoju borbu. Ono što nam daje snagu je naša istina, a njihova prevara svih ovih godina što manipulišu pojedincima koji nažalost još vjeruju u njihove bajke o tamo nekom boljem životu, ali očigledno samo njihovom", saopštila je.

Ona je odala posljednji pozdrav preminuloj majki i korisnici naknada Danki Miranović, koja je svakodnevno dolazila i podržavala proteste i “vjerovala u našu borbu i pravdu”.

Bonus video: