Pitman zakonito gradi u Mirištu

Porodica Vasić koja je od 1978. vlasnik susjedne porodične kuće izgrađene 1928. tužila je Pitmana, zbog uzurpacije prostora i nedozvoljene gradnje
368 pregleda 4 komentar(a)
Mirište, Foto: Slavica Kosić
Mirište, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 31.03.2017. 18:44h

Advokat Boris Bodiroga tvrdi da njegov opunomoćnik Mark Vinsent Pitman u skladu sa zakonom i izdatim dozvolama gradi vilu u uvali Mirište, na poluostrvu Luštica.

Bodiroga tvrdi da je dva puta odbijen zahtjev za poništenje građevinske dozvole i da je donesena pravosnažna presuda.

To, kako je istakao, znači da je Pitman gradio na osnovu izdatih urbanističko-tehničkih uslova i da od njih nije odstupio.

Inspekcija za urbanizam ranije je utvrdila da Britanaca u uvali Mirište gradi objekat koji nije u skladu sa planskom dokumentacijom, o čemu su “Vijesti” ranije pisale.

Porodica Vasić koja je od 1978. vlasnik susjedne porodične kuće izgrađene 1928. tužila je Pitmana, zbog uzurpacije prostora i nedozvoljene gradnje...

“Investitoru je izdata građevinska dozvola kao rezultat cjelokupnog postupka od 6 mjeseci, pri čemu je projektno-tehnička dokumentacija prošla kroz sve neophodne provjere kod nadležnih organa i javnih preduzeća”, naveo je Bodiroga.

Prema nalazu Komunalne policije, Pitman je bespravno izgradio bistijernu za vodu i ogradni zid dužine od oko 20 metara, zbog čega su naložili zatrpavanje bistijerne i rušenje zida. Konstatovali su i da je izvršena bočna dogradnja glavnog objekta.

“Nije riječ o pomoćnom objektu, nego o gradnji stubova za platformu predviđenu za parking i ona je navedena u planskoj dokumentaciji. U planskoj dokumentaciji je i bistijerna i za nju postoji dozvola”, tvrdi Bodiroga .

Demantuje da su ogradni zidovi građeni nezakonito, pozivajući se na Prostorni plan Opštine Herceg Novi da u starim tradicionalnim djelovima naselja ograde mogu biti i do tri metra visine.

Pitmanu je naloženo da sruši mulo koje je izgradio ispod kuće.

Iako kaže da je takvo rješenje nelogično, Bodiroga ističe da je njegov klijent spreman da sruši, ali da bi miniranje moglo ozbiljno da ugozi stabilnost objekta koji gradi.

Bonus video: