Osam nagrada za nikšićke “Suncokrile”

Za uspjeh pomenutih učenika najzaslužnija je njihova učiteljica Dušanka Vujičić kojoj bi na kreativnosti, ambicioznosti i predanosti poslu mnogi pozavidjeli. Učiteljica je kreirala i sajt “Suncokrili” na kome objavljuje svo što radi njena četa đaka
113 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.03.2017. 10:59h

Članovi likovne sekcije “Suncokrili”, učenici IV4 odjeljenja Osnovne škole “Ratko Žarić” iz Nikšića, na međunarodomom konkursu dekorativno-primijenjenih i likovnih umjetnosti, u organizaciji Obrazovnog portala “Kompas centar” iz Voronježa, iz Rusije, osvojili su osam nagrada - jedno prvo, tri druga i četiri treća mjesta. Varja Bezmarević osvojila je prvo i drugo mjesto, Andrea Đukanović i Vlado Burić drugo, dok su treće mjesto osvojili Nikola Vučković, Andrea Žižić, Aleksandra Jovović i Jovana Daković.

Učenici su radili u različitim tehnikama a teme su bile – “Mamin dan”, “Pogled sa mog prozora” i “Proljećna kapljica”. Radove učenika je ocjenjivao petočlani žiri, za svaku likovnu tehniku posebno, a mladi likovnjaci su bili jedini iz Crne Gore koji su učestvovali na pomenutom konkursu.

Za uspjeh pomenutih učenika najzaslužnija je njihova učiteljica Dušanka Vujičić kojoj bi na kreativnosti, ambicioznosti i predanosti poslu mnogi pozavidjeli. Učiteljica je kreirala i sajt “Suncokrili” na kome objavljuje svo što radi njena četa đaka.

Galerija

Bonus video: