Obilježen dan OŠ "Branko Brinić" na području Krtola

Tošev je naglasio da krtoljski đaci sa uspjehom upisuju i završavaju srednje škole i fakultete, “što jasno govori o kvalitetnom i stručnom radu našeg nastavnog kadra” u tamošnjoj OŠ
525 pregleda 0 komentar(a)
Krtole, Foto: Siniša Luković
Krtole, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 29.03.2017. 14:10h

Svečanošču u Domu kulture „Uroš Rautović“ u Radovićima, obilježen je Dan ovdašnje OŠ „Branko Brinić“ i 241-va godišnjica organiozovanog školstva na području Krtola.

Brojne goste među kojima su bili i potpredsjednik Opštine Tivat Dejan Maslovar (SD) i opštinska sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti Dubravka Nikčević (DPS), pozdravio je direktor OŠ „Branko Brinić“ Ivica Tošev koji je podsjetio na bogat istorijat školstva u Krtolima, istakavši da je prva ovdašnja škola na narodnom jeziku sa radom počela daleke 1776.

Tošev je naglasio da krtoljski đaci sa uspjehom upisuju i završavaju srednje škole i fakultete, “što jasno govori o kvalitetnom i stručnom radu našeg nastavnog kadra” u tamošnjoj OŠ.

“Jedna od primarnih tendencija u školi će biti razvijanje kreativnog duha učenika, kritičkog i samokritičkog mišljenja, njegovanja ličnog stave. Naša škola rado prihvata djecu sa posebnim potrebama, škola je u kojoj su prihvaćene opšte civilizacijske vrijednosti - tolerancija, poštovanje ljudskih i dječijih prava, to je škola u kojoj se jača lična odgovornost prema društvenoj zajednici, očuvanju životne sredine, škola u kojoj se njeguje ljubav, humanost, prijateljstvo, razumjevanje između nastavnika i učenika i međusobno poštovanje”.- zaključio je Tošev.

Bonus video: