Major Dražen Vlahović novi komandant Vazduhoplovstva VCG

Major Vlahović je obavljao brojne komandne dužnosti u vazduhoplovnim jedinicama, uključujući i dužnost komandanta helikopterske eskadrile, a nosilac je najviših letačkih zvanja
720 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2017. 16:28h

Danas je na Vojnom aerodromu u Golubovcima izvršena primopredaja dužnosti komandanta Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

U prisustvu načelnika Generalštaba, general-potpukovnika Ljubiše Jokića, major Dražen Vlahović primio je dužnost komandanta od pukovnika Živka Pejovića.

General Jokić je zahvalio pukovniku Pejoviću na profesionalnom obavljanju dužnosti komandanta Vazduhoplovstva u prethodnom periodu i ujedno obavezao majora Vlahovića da novu dužnost vrši u skladu sa Ustavom i zakonom.

Major Vlahović je zahvalio načelniku Generalštaba na ukazanom povjerenju i istakao da će, zajedno sa svojim saradnicima u lancu komandovanja, posvećeno raditi na unapređenju kapaciteta i sposobnosti Vazduhoplovstva.

Major Vlahović je obavljao brojne komandne dužnosti u vazduhoplovnim jedinicama, uključujući i dužnost komandanta helikopterske eskadrile, a nosilac je najviših letačkih zvanja.

Dosadašnji komandant Vazduhoplovstva, pukovnik Živko Pejović biće raspoređen na dužnost inspektora u Odjeljenju za inspekcijski nadzor Ministarstva odbrane.

Primopredaji dužnosti komandanta Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore prisustvovali su i predstavnici civilnih institucija lociranih na Aerodromu Podgorica u Golubovcima, kao i predsjednik Gradske opštine Golubovci, Dušan Radonjić.

Galerija

Bonus video: