U Baru žele većio dio kolača sa albanskog tržišta

"Posebnu pažnju posjetioci sajma posvetili su cijenama u hotelskom i privatnom smještaju, seoskom turizmu, vinarijama i vinskim podrumima. Velika je zainteresovanost bila i za aktivni odmor u barskoj opštini, posebno za biciklizam i pješačenje", saopštili su juče “Vijestima” u TO Bar
52 pregleda 0 komentar(a)
To Bar, Foto: TO Bar
To Bar, Foto: TO Bar
Ažurirano: 27.03.2017. 15:16h

U Baru žele da privuku još više turista iz Albanije, odakle iz godine u godinu u Crnu Goru dolazi sve više posjetilaca.

Samo u 2016. ovu opštinu je posjetilo 1.057 turista iz Albanije, 18,63 posto više nego u 2015, a ostvarili su 9.861 noćenje, što je 53,31 posto više nego u uporednoj godini.

TO Bar je zato i ove godine nastupila na internacionalnom sajmu turizma “Tirana 2017” na kojem je učestvovalo preko 100 izlagača.

"Posebnu pažnju posjetioci sajma posvetili su cijenama u hotelskom i privatnom smještaju, seoskom turizmu, vinarijama i vinskim podrumima. Velika je zainteresovanost bila i za aktivni odmor u barskoj opštini, posebno za biciklizam i pješačenje", saopštili su juče “Vijestima” u TO Bar.

Turistička ponuda “između dvije vode”-Skadarskog jezera i Jadranskog mora- prvi put je predstavljena i na sajmu turizma u Napulju “Borsa Mediterranea del Turismo” gdje je TO Bar nastupila sa TO Budva i NTOCG među 350 izlagača. Sajam je zabilježio 18.000 posjetilaca, “od kojih su većina turistički agenti i turoperatori iz cijelog svijeta”, a prema navodima iz TO Bar, turisti sa ovog podneblja su izrazili veliko interesovanje i za Crnu Goru i barsku opštinu “s obzirom da Italijani vole lijepo vrijeme, dobru hranu i fascinantnu istoriju i kulturu”.

"Značajnu pažnju privuklo je naše kulturno-istorijsko naslijeđe, te seoski turizam i aktivni vidovi odmora. Veliko interesovanje turističkih agencija, a posebno “Balkan ekspres” koja je vodeća agencija u Italiji za crnogorsko tržište, bila je za hotele sa četiri zvjezdice. Barsku opštinu je u 2016. posjetilo 1.007 turista iz Italije", zaključili su iz TO Bar.

Bonus video: