Festival zdrave hrane u glavnoj ulici u Beranama

Festival Slow Food predstavlja, zapravo, svojevrsni pandan broj hrani. To uključuje ne samo kvalitetnu ishranu, već njeguje tradiciju i stare recepte, promoviše domaće proizvode i poštuje i njeguje kulturu lokalnog područja
107 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2017. 18:59h

Festival Slow Food, odnosno festival zdrave i lake hrane, okupio je danas u glavnoj ulici u Beranama oko pedeset izlagača iz Crne Gore, Albanije i sa Kosova.

Festival je organizovala Regionalna razvojna agencija za Bjelasicu, Komove i Prokletije, čije je sjedište u Beranama u saradnji sa Opštinom Berane.

Pokrovitelj ove manifestacije bilas je Stalna radna grupa za ruralni razvoj zemalja Zapadnog Balkana.

Festival Slow Food predstavlja, zapravo, svojevrsni pandan broj hrani. To uključuje ne samo kvalitetnu ishranu, već njeguje tradiciju i stare recepte, promoviše domaće proizvode i poštuje i njeguje kulturu lokalnog područja.

Ponuda na štandovima bila je najraznovrsnija, od raznih planinskih čajeva, meda, lisnatog sira i mnogih drugih vrsta sireva, i mnogih drugih tradicionalnih specijaliteta, do proizvoda iz domaće radonosti.

Građani Berana imali su priliku da degustiraju raznorazne domaće đakonije, a festival je bio i prodajnog karaktera.

Učesnike Slow Food festivala i sve goste u ime Stalne radne grupe a ruralni razvoj Zapadnog Balkana pozdravila je Suzana Đorđević Milošević, a u ime Regionalne ravojen agencije za Bjelasicu, Komove i Prokletije Jelena Krivčević.

One su Berancima poručile da se više okrenu zdravoj i tradicionalnoj ishrani.

Ovaj regionalni događaj privukao je značajnu medijsku pažnju a duhu narodne kulture svoj doprinos je dalo i Kulturno umjetničko društvo Duga iz Berana.

Galerija

Bonus video: