Humanitarni koncert KUD Igalo u Herceg Novom

KUD Igalo je za tri decenije od kada je osnovano, medju mladima razvijalo kolektivni duh, duh prijateljstva I solidarnosti, a povezivala ih je ljubav i talenat za igru I pjesmu
68 pregleda 0 komentar(a)
KUD Igalo, Foto: Slavica Kosić
KUD Igalo, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 26.03.2017. 11:38h

Članovi KUD Igalo sinoć su održali tradicionalni godišnji koncert u Dvorani Park, a sav prihod od 1 323 eura opredjeljen je za liječenje mlade majke Sanji Kovač.

Nastupilo je 45 članova iz mlađe i starije dječje grupe, a predstavili su se sa osam koreografija igara iz Crne Gore i Srbije

“Uvjek težimo da nešto novo naučimo djecu i prikažemo publici. Ovog puta su to bile koreografije Čardaš i Bunjevka. Za drugu koreografiju Bunjevka nošnje smo već imali i odlučili smo da je postavimo i obogatimo naš program. Cipele za ovu koreografiju pravljene su po našoj narudžbi u Beogradu”, kazala je trener koreograf Ljiljana Antovska.

KUD Igalo je za tzri decenije od kada je osnovano, medju mladima razvijalo kolektivni duh, duh prijateljstva I solidarnosti, a povezivala ih je ljubav i talenat za igru I pjesmu. Društvo koje danas u tri sekcije okuplja preko 120 članova osnovano je na inicijativu pokojnog Ilije Zekovića I grupe Igaljana prije 31 godinu. KUD Igalo dobirtnik je mnogih nagrada medju njima i najveće Oktobarske nagrade grada .

Osim što predstavljaju umjetničko stvaralaštvo i folklornu baštinu kao i etnološku i muzikološku sliku jednog vremena, KUD Igalo je i promoter hercegnovskog i crnogorskog turizma. Gostovali su na brojim festivalima u zemlji inostranstvu, krajem prošle godine nastupili na koncertu prijatelja u Salzburgu. Oni su potvrdili dolazak u maju na IV Međunarodni festival „U susret ljetu“, čiji je domaćin i organizator KUD Igalo.

Bonus video: