"DODATNI MOTIV ZA LJUBITELJE"

Herceg Novi: Novi naslovi u prvoj strip biblioteci u Crnoj Gori

,,Takođe u Kinu ćemo tokom sljedeće sedmice otvoriti i prvu striparnicu u Herceg Novom i u Boki, i to u saradnji sa striparnicom Mister NO iz Podgorice, jedinom u Crnoj Gori”, kaže Ćurčin
158 pregleda 0 komentar(a)
Stripovi, Foto: Slavica Kosić
Stripovi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 26.03.2017. 10:44h

Strip biblioteka  koju je Hercegnovski Strip Festival(HSF) u decembru otvorio u Kinu – Klubu Istraživača Neistraženih Oblasti, na glavnom gradskom trgu bogatija je za 200 naslova. To je i prva strio biblioteka u Crnoj Gori.

“Ovo značajno proširenje fonda je dodatni motiv za sve ljubitelja devete umjetnosti da se učlane u HSF-ovu biblioteku koja je u subotu počela i sa izdavanjem članskih karata.Svi koji žele mogu da se učlane, a članarina je besplatna ili na dobrovoljnoj osnovi, koliko ko želi da plati“, kazao je direktor HSF-a, Nikola Ćurčin. Uz poziv na učlanjenje, Ćurčin je pozvao i sve koji imaju stare stripove, a ne znaju šta bi sa njima, da ih donesu u HSF biblioteku.

,,To bi dodatno obogatilo naš fond, a i cilj nam je da se stvore uslovi i za neku vrstu razmjene stripova među članovima HSF biblioteke“, kazao je Ćurčin.

Uz podsjećanje da je u biblioteci već od ranije na raspolaganju svim ljubiteljima devete umjetnosti oko 400 svesaka, Ćurčin poručuje da je ovo korak koji je uvod u početak rada i prve striparnice u Boki.

,,Takođe u Kinu ćemo tokom sljedeće sedmice otvoriti i prvu striparnicu u Herceg Novom i u Boki, i to u saradnji sa striparnicom Mister NO iz Podgorice, jedinom u Crnoj Gori”, kaže Ćurčin.

U HSF biblioteci su od ranije na raspolaganju regionalne strip revije, nezavisni strip magazini koji daju pregled vrlo žive aktuelne alternativne scene, poput slovenačkog Stripburgera, Dilan Dog u originalnom Bonellijevom izdanju, te izdanja koja se mogu svrstati u SFRJ klasiku - Lunov Magnus Strip, Zlatna Serija... i mnoga druga, na policama Kina čekaju strip sladokusce. Tu su i rariteti, poput Fleš Gordona objavljenog u Politikinom zabavniku 1964. ili revije o jugoslovenskom partizanskom stripu iz 1980.

Podsjetimo da HSF priprema i Pank strip vikend od 7. do 9. aprila, kada će u Herceg Novom povodom 40 godina panka gostovati poznati britanski i italijanski strip umjetnici Rufus Dayglo i Walter Trono, a cijelu manifestaciju muzički upotpuniti najpoznatiji pank bend sa ovih prostora Psihomodo pop.

Preporučujemo za Vas