Čekali godinu zbog 9,66 eura

U trasi tog puta nalazi se problematični cjevovod promjera 450 milimetara, a koji je zbog nekvalitenih cijevi u proteklih nekoliko godina pucao više od 60 puta
73 pregleda 0 komentar(a)
Vodovod, Foto: Siniša Luković
Vodovod, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 25.03.2017. 20:54h

Vlada je nakon skoro godinu usvojila zahtjev Opštine Tivat da joj se omogući korišćenje prava službenosti na zemljištu u državnoj svojini, radi postavjanja dijela trase novog vodovoda za Krtole.

Riječ je o državnom zemljištu - potoku uz trasu lokalnog puta Tivat - Radovići, od kotorske raskrsnice prema Solilima, od ukupno 5,5 metara kvadratnih. Iako su izdati urbanističko-tehnički uslovi i završen projekat novog cjevovoda, građevinska dozvola nije mogla biti izdata zbog činjenice da trasa zahvata i manji dio potoka što protiče ispod lokalnog puta za Krtole, pa se od 16. aprila prošle godine čekalo zeleno svjetlo države. Opština je dužna da za provlačenje vodovodne cijevi kroz državnih 5,5 kvadratnih metara zemlje, Vladi plati nadoknadu od 9,66 eura.

U trasi tog puta nalazi se problematični cjevovod promjera 450 milimetara, a koji je zbog nekvalitenih cijevi u proteklih nekoliko godina pucao više od 60 puta.

Tim cjevovodom, dugim oko 2,5 kilometara, a koji je Opština Tivat za oko 700.000 eura izgradila 2010. godine, područje Krtola napaja se vodom iz Regionalnog vodovoda. Zbog učestalog pucanja cijevi, jedini način da se obezbijedi sigurno i kvalitetno vodosnabdijevanje je da se postojeći cjevovod zamijeni novim, za šta je Opština lani budžetom planirala 800.000 eura.

Bonus video: