Srzentić: Kasni se sa uređenjem plaža

“Razmišlja se o smanjenju broja pješačkih prelaza i postavljanju pješačkih semafora, ili, što je možda najsvrsishodnije, izgradnji podzemnog prolaza”
2 komentar(a)
Zoran Srzentić, Foto: Radomir Petrić
Zoran Srzentić, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 25.03.2017. 20:51h

Do početka sezone moraju biti završeni radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži u Baru i Sutomoru, a kod konkatedrale naredne sedmice - tu se više neće miješati atmosferska i fekalna kanalizacija, rekao je predsjednik Opštine Bar Zoran Srzentić.

Na prvom sastanku opštinskog Koordinacionog tijela za pripremu i praćenje turističke sezone, predstavnici užičkog “MPP Jedinstvo” koje izvodi radove na vodovodno-kanalizacionoj mreži istakli su da teku planiranom dinamikom Srzentić je ukazao da će privremeni objekti “koji su narušavali izgled sutomorske rive”, prema dogovoru sa Morskim dobrom, ovog ljeta raditi “drugačije i bolje”.

Najavio je da će Opština pomoći Domu zdravlja da otvori turističke ambulante u Čanju i na Velikom Pijesku. Ocijenio je da je i dalje urgentan problem prelaz pješaka preko magistrale u Sutomoru:

“Razmišlja se o smanjenju broja pješačkih prelaza i postavljanju pješačkih semafora, ili, što je možda najsvrsishodnije, izgradnji podzemnog prolaza”.

Na sastanku su kao hroničan problem istaknuti i psi lutalice i skuteri “kao stalna prijetnja kupačima”.

Srzentić je ocijenio da barske plaže nijesu spremne za sezonu i da se ne smije kasniti sa njihovim uređenjem.

Direktorica Turističke organizacije Bar Neda Ivanović rekla je da je 2016. bila jedna od najuspješnijih turističkih godina u Baru sa 189.000 registrovanih gostiju i 1,53 miliona noćenja.

Kaže da i ove godine očekuje dobru posjetu, s obzirom na interesovanje inostranih tur-operatora i promocijama barske rivijere na međunarodnim sajmovima.

Bonus video: