Adžić ljut jer mu uzimaju Zavod

Samostalni organ državne uprave uvodi se u sastav Ministarstva ekonomije
67 pregleda 8 komentar(a)
Novak Adžić, Foto: Boris Pejović
Novak Adžić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.03.2017. 13:23h

Direktor Zavoda za intelektualnu svojinu Novak Adžić protestovao je zbog namjere Vlade da ukine samostalnost toj instituciji, tvrdeći da je pozadina toga u stvari obračun sa njim lično.

Adžić u otvorenom pismu premijeru Dušku Markoviću navodi da je Vlada prije dva dana donijela Uredbu o izmjenama i dopunama Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave Crne Gore, “očigledno” na predlog Ministarstva ekonomije.

On tvrdi da je u pozadini svega atak na njega iako je Zavod, kojim rukovodi od 2015. godine, jedini od organa državne uprave kada se to tiče procesa ispunjenja obaveza pristupanja Crne Gore ka Evropskoj uniji, dobio čistu peticu, a u izvještaju za 2016. opet je dobio visoku ocjenu (4)”.

Adžić, koji je funkcioner SDP-a, dodaje da se dosadašnji samostalni organ državne uprave uvodi u sastav Ministarstva ekonomije Crne Gore i statusno mijenja položaj i gubi svoju samostalnost koju je dobio osnivanjem.

"To je flagrantno kršenje međunarodnog konvencionalnog prava, odnosno, Pariske konvencije o industrijskoj svojini, čija je punopravna članica Crna Gora, na osnovu utvrđene ratifikacije”, tvrdi Adžić.

"Gospodine premijeru, ovo što vi činite, po nalogu onih koji vam to serviraju, proći će, ništa nije dovijeka", navodi Adžić u pismu Dušku Markoviću.

Bonus video: