Marković položio kamen temeljac Gradskog trga u Bijelom Polju

Predsjednik opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić, kako je saopšteno iz Vlade, rekao je da je investitor kompanija "Adriatic Properties" projekat pokrenuo uz pomoć predsjednika Vlade
99 pregleda 18 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2017. 13:56h

Bijelo Polje Premijer Crne Gore Duško Marković i predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić položili su danas kamen temeljac za rekostrukciju gradskog trga u Bijelog Polju, vrijednog oko 900.000 eura.

Predsjednik Žurić je kazao da će u prvoj od dvije faze promijeniti podlogu u vidu mermernih ploča i instalacije od gradskog mosta prema Nikoljcu do Tržnog centra Forum.

“Sredstva za prvu podfazu obezbijedili smo kroz donaciju firme Adriatic Properties, sa sjedištem u Budvi, koja će biti u radovima, dok će preostali dio finansirati Direkcija jvnih radova. Donacija je nastala zahvaljući posredovanju premijera Markovića i razumijevanju rukovodioca te kompanije Gorana Bensona.

Predstavnici ove firme su bez obzira, što nemaju investiciju na području Opštine Bijelo Polje razumjeli situaciju na sjeveru Crne Gore i prihvatili da doniraju određeni iznos sredstava, koji će biti dovoljan da se završi glavni dio ovog posla”, kazao je Žurić i dodao da je druga faza obuhvatiti izgradnju dva poslovna kompleksa ispod spomenika na trgu, bez izmještanja”, kazao je Žurić i istakao da je ovi radovi dati trajan pečat najužem gradskom jezgru, po čemu će grad biti prepoznatljiv.

Radove izvodi firma Unipred.

Galerija

Bonus video: