Mladi Nove: Za mir, ne za NATO

"U ime mladih Crne Gore koji su za mir, protiv nasilja i protiv okupacija suverenih država, pozivam odnarođenu i nelegitimnu vlast u Crnoj Gori da posluša glas naroda koji je slobodarski opredijeljen i neće u NATO jer ne želi da vodi tuđe ratove", poručio je pored ostalog Ražnatović
74 pregleda 1 komentar(a)
Protest, Foto: Nova
Protest, Foto: Nova
Ažurirano: 24.03.2017. 14:30h

Omladina barskog odbora Nove srpske demokratije (NOVA) održala je danas u podne skup sjećanja ispred ulaza u vojni kompleks na Crnom rtu kod Sutomora, koji je u večernjim satima 24. marta 1999. bio prva meta NATO projektila u Crnoj Gori, Učesnici skupa uputili su javnosti poruklu da su za mir, a protiv ulaska Crne Gore u NATO, napominjući da nisu ni zaboravili ni oprostili stradanja od NATO intervencije prije 18 godina.

"Nismo zaboravili, niti ćemo oprostiti murinsku djecu, ni Sašu Stajića, prvu žrtvu agresije na SRJ, ni malu Milicu Rakić, baš kao ni 300. 000 prognanika sa Kosova i Metohije i okupaciju južne srpske pokrajine. U ime slobodnih i nepokornih građana Crne Gore, sa ovog mjesta podsjećamo generatore ratova i masovne ubice da se njihovo milosrđe u vidu bombi i danas veoma snažno osjeća po zdravlje stanovnika-rekao je Marko Ražnatović", predsjednik barskog Kluba mladih NOVA.

On je dodao da “zločinačka agresija započeta baš na ovom mjestu još uvijek traje, samo u drugačijem i opasnijem obliku”, ukazujući da je veliki broj mlađih i ljudi u srednjem dobu u Sutomoru od početka ove godine preminuo “od posljedica carcinoma”, za koji je direktno optužio bombe NATO sa osiromašenim uranijumom.

"U ime mladih Crne Gore koji su za mir, protiv nasilja i protiv okupacija suverenih država, pozivam odnarođenu i nelegitimnu vlast u Crnoj Gori da posluša glas naroda koji je slobodarski opredijeljen i neće u NATO jer ne želi da vodi tuđe ratove", poručio je pored ostalog Ražnatović.

Večeras u 19 sati NOVA u sutomorskom Parohijskom domu organizuje tribinu „Ne u NATO“ na kojoj će govoriti sveštenici, pisci, novinari i funckioneri NOVA.

Bonus video: