"Netaknuta priroda - adut Crne Gore"

MIBES traje do subote, a organizator je hotelska grupa Montenegro stars
93 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 24.03.2017. 12:43h

“Netaknuta priroda je adut Crne Gore, poručeno je sinoć sa otvranja drugog Montenegro International Beach Entertainment Show (MIBES), koji je počeo u budvanskom hotelu “Splendid”.

MiBES je okupio 160 učesnika i 30 predavača iz zemlje i svijeta, koji će iznijeti svoja iskustva, predstaviti koncept održivog upravljanja obalnim područjem i metode brendiranja plaža. Cilj je podizanje konkurentnosti zakupaca plaža u Crnoj Gori.

Za generalnog direktora Direktorata za upravljanje turističkom destinacijom Marka Petričevića MIBES je značajna prilika da donosioci odluka čuju dobra iskustva i primijene ih u praksi, da stvore okvir u kojem stvari, kako kaže, funkcionišu. On smatra da je Crna Gora na dobrom putu da se podigne kao turistička destinacija svjetskog nivoa.

Generalni menadžer Nikki Beach Resort & Spa iz Dubaija Aleksandar Šnajder siguran je da će Montenegro International Beach Entertainment Show doprinijeti da se” otključaju” potencijali crnogorskih plaža. “Turisti danas žude za jedinstvenom i netaknutom prirodom na evropskom kontinentu, a crnogorska je upravo takva“, rekao je Šnajder.

Uz sve to, kako je naglasio director Ibica Turizma Vincente Tores Ferer turisti žele što više različitih sadržaja na plažama. ”I Ibiza je krajem 60- tih bila oaza porodičnog turizma, danas je prepoznatljiva po noćnom provodu. Ipak uz to nastojimo da im obezbijedimo kvalitetan odmor i ne oslanjamo se samo na dobru zabavu. “Crnogorski turizam ima mnogo mogućnosti za unaprjeđenje. Rekao bih da je on beba koja može mnogo da raste”, poručio je on.

Privatno javno partnerstvo oak platforma destinacijskog menadžemnta, zabava kao njen proizvod, te perpektive tačaka uspjeha destinacije samo su neke od tema o kojima će se raspravljati na trodnevnom skupu u hotelu Splendid.

MIBES traje do subote, a organizator je hotelska grupa Montenegro stars.

Galerija

Bonus video: